αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑιφνιδιαστική ανακοίνωση από την Apple: Παρουσίασε τα πρώτα «μεγάλα» ακουστικά της. Κοστίζουν… όσο ένα Playstation 5

Αιφνιδιαστική ανακοίνωση από την Apple: Παρουσίασε τα πρώτα «μεγάλα» ακουστικά της. Κοστίζουν… όσο ένα Playstation 5

Σε μία ανακοίνωση που κανείς δεν περίμενε προχώρησε η Apple, με τα πρώτα over-ear ακουστικά της AirPods Max. Τα νέα ακουστικά της εταιρείας έρχονται με ενεργή μείωση θορύβου, προσαρμοστικό EQ και Spatial Audio για εντυπωσιακό ήχο έως και ποιότητας Dobly Atmos.

Ακουστική εμπειρία

Ο custom δυναμικής driver των AirPods Max των 40 χιλιοστών προσφέρει πλούσιο ήχο, βαθύ μπάσο, σωστά mid-range, ακριβή μεσαία εύρη και καθαρή επέκταση υψηλής συχνότητας, ώστε να ακούγεται κάθε νότα. Μέσω του neodymium ring magnet motor τα ακουστικά μπορούν να διατηρούν την παραμόρφωση μικρότερη από 1% σε ολόκληρο το ακουστικό εύρος, ακόμα και στη μέγιστη ένταση.

Κάθε ear cup είναι εξοπλισμένο με ένα H1 chip, ενώ με το προηγμένο λογισμικό τους τα AirPods Max χρησιμοποιούν computational audio για να προσφέρουν την όσο το δυνατόν πιο ποιοτική εμπειρία ακρόασης στους χρήστες. Κάθε chip έχει 10 πυρήνες ήχου, ικανούς για έως και 9 δισεκατομμύρια διεργασίες ανά δευτερόλεπτο, προσφέροντας Adaptive EQ, ενεργή μείωση θορύβου, Transparency mode και spatial soung.

Όπως ακριβώς συμβαίνει με τα AirPods, έτσι και τα AirPods Max προσφέρουν άμεση σύνδεση με όλες τις συσκευές Apple που έχετε, όπως iPhone, iPad και Apple Watch, μέσω του iCloud που θα συνδεθεί αρχικά η συσκευή. Τα ακουστικά μπορούν εντοπίσουν πότε τα φοράει ο χρήστης και πότε όχι χάρη στους οπτικούς αισθητήρες αλλά και τους αισθητήρες θέσης. Έτσι, μπορεί να σταματάει η μουσική απλά με το σήκωμα ενός ear cup.

Μπαταρία και πρόσθετες λειτουργίες

Τα AirPods Max μπορούν να προσφέρουν έως και 20 ώρες συνεχόμενης χρήσης με ενεργοποιημένη την ενεργή μείωση θορύβου αλλά και το spatial sound. Επίσης, έρχονται σε ειδική θήκη η οποία όχι μόνο τα προστατεύει από φθορές, αλλά προστατεύει και τη μπαταρία τους ώστε να μην ξοδεύεται άσκοπα κατά τη διάρκεια της αδράνειας.

Μέσω της αυτόματης εναλλαγής μπορείτε να αλλάζετε αυτόματα πηγές εισόδου ήχου, ενώ όταν χρησιμοποιείτε ένα Mac και δέχεστε κλήσεις στο iPhone αλλάζουν αυτόματα στη διάρκεια της κλήσεις στο iPhone και μετά συνεχίζουν στο Mac. Επιπλέον, μπορείτε να μοιράζεστε μία πηγή ήχου με ένα ακόμα ζευγάρι AirPods σε iPhone, iPad, iPod Touch ή Apple TV. Όπως θα περίμενε κάποιος, τα νέα AirPods Max έχουν ενσωματωμένες λειτουργίες Siri για άμεσο έλεγχο της μουσικής, του ήχου αλλά και ανάγνωση εισερχόμενων μηνυμάτων, όπου το Siri είναι διαθέσιμο.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Τα AirPods Max θα κυκλοφορήσουν στις 15 Δεκεμβρίου στην Αμερική και σε ακόμα 25 αγορές (δε γνωρίζουμε προς το παρόν ποιες) με τιμή 549 δολάρια. Οι αγοραστές μπορούν να διαλέξουν μεταξύ πέντε χρωμάτων: silver, space gray, sky blue, pink και green.

Για να αξιοποιήσετε τα ακουστικά σας θα πρέπει να έχετε συσκευή με iOS 14.3 και πάνω, iPadOS 14.3 και πάνω, macOS Big Sur 11.1 και πάνω, watchOS 7.2 και πάνω ή tvOS 14.3 και πάνω.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 7 =