αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑισχρό διαφημιστικό τρικ της ZeniΘ με τον Π. Γιαννάκη- Πως η δημοσιογραφία μπήκε… στην υπηρεσία του μάρκετινγκ

Αισχρό διαφημιστικό τρικ της ZeniΘ με τον Π. Γιαννάκη- Πως η δημοσιογραφία μπήκε… στην υπηρεσία του μάρκετινγκ

Πιθανότατα είχες δει την «είδηση» σε κάποιο ελληνικό αθλητικό site ή σε κάποιο άλλο ΜΜΕ. «Σκάει η βόμβα: Προχωρημένες επαφές του Παναγιώτης Γιαννάκη με κορυφαία ομάδα», «Παναγιώτης Γιαννάκης: Με ποια κορυφαία ομάδα δίνει τα χέρια ο Δράκος», «Γιαννάκης, η επιστροφή: Έτοιμος για υπογραφή σε κορυφαία ομάδα!». Άρθρα με τίτλους σαν αυτούς, είχαν κατακλύσει το τελευταίο χρονικό διάστημα το ελληνικό διαδίκτυο.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Διαβάζοντας τα, εύκολα μπορείς να πιστέψεις ότι πρόκειται για δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, και ότι όντως ο Π. Γιαννάκης είναι έτοιμος να υπογράψει με κάποια «κορυφαία ομάδα» μπάσκετ.

Μετά από αρκετές ημέρες αναμονής, σήμερα έγινε… η αποκάλυψη. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης συμφώνησε… με την ZeniΘ. Ναι, σωστά: Δεν πρόκειται για κάποια ομάδα μπάσκετ. Αλλά για τον γνωστό πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Όλα όσα διαβάζαμε το περασμένο χρονικό διάστημα και παρουσιάζονταν ως δημοσιογραφικές πληροφορίες και ρεπορτάζ, ήταν ένα διαφημιστικό τρικ.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλο το προηγούμενο διάστημα τα εν λόγω «ρεπορτάζ» προμοτάρονταν και σε αθλητικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, με τους παραγωγούς- δημοσιογράφους να παραθέτουν τις «πληροφορίες» σε απόλυτα σοβαρό ύφος προς το κοινό τους. Χωρίς φυσικά να αποκαλύπτουν για ποια «ομάδα» πρόκειται. Και χωρίς να φαίνεται ότι πρόκειται για προωθητική ενέργεια.

Φυσικά, από σήμερα το πρωί που έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για διαφημιστικό τρικ (τα ίδια ΜΜΕ δημοσίευσαν ότι ο Π. Γιαννάκης… έκλεισε στη ZeniΘ), έχουν προκληθεί αμέτρητα αρνητικά σχόλια στα social media. Με τους αναγνώστες να εκφράζονται έντονα τόσο προς την εταιρία όσο και προς τα Media- κάποιες φορές και με όχι τόσο κομψό τρόπο.

Μένει βέβαια να δούμε αν η ZeniΘ θα αποκομίσει κέρδη από αυτή την διαφημιστική καμπάνια. Μιας και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι ιδιαίτερα αρνητικό προς αυτή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − fifteen =