αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑγωγή για την Amazon στην Ευρώπη. Κατηγορείται για παραβίαση νομοθεσίας απορρήτου

Αγωγή για την Amazon στην Ευρώπη. Κατηγορείται για παραβίαση νομοθεσίας απορρήτου

Αντιμέτωπη με αγωγή είναι η Amazon στη Γερμανία, με τους ισχυρισμούς να αναφέρουν ότι συνεχίζει να μεταφέρει δεδομένα στις Ηνωμένες Πολιτείες, χρησιμοποιώντας έναν μη έγκυρο μηχανισμό μεταφοράς γνωστό ως Privacy Shield, ανέφεραν οι ενάγοντες στο Politico.

Η κίνηση έρχεται αφότου ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ ακύρωσε το Privacy Shield -πλαίσιο για τη ρύθμιση των διατλαντικών ανταλλαγών προσωπικών δεδομένων για εμπορικούς σκοπούς μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών- τον Ιούλιο λόγω φόβων κατασκοπείας από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την αγωγή, η οποία πρόκειται να κατατεθεί σε δικαστήριο του Μονάχου την Παρασκευή, η Amazon συνεχίζει να χρησιμοποιεί το Privacy Shield ως νομική βάση για την αποστολή δεδομένων στις ΗΠΑ κατά παράβαση της απόφασης του Ιουλίου.

Άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες των ΗΠΑ., συμπεριλαμβανομένης της Google και του Facebook, έχουν εγκαταλείψει τη χρήση του Privacy Shield μετά την απόφαση, περνώντας σε τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες(SCC) – ένα άλλο μέσο μεταφοράς δεδομένων.

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + five =