αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑγχώνεσαι όταν έρχεται η ώρα να κάνεις δημόσιες ομιλίες; Εδώ είναι 6 απλά βήματα για να το ξεπεράσεις

Αγχώνεσαι όταν έρχεται η ώρα να κάνεις δημόσιες ομιλίες; Εδώ είναι 6 απλά βήματα για να το ξεπεράσεις

Μπορεί να σου φαίνεται απίστευτο, αλλά ακόμα και ο Warren Buffett κάποτε… έτρεμε στην ιδέα του να κάνει μια δημόσια ομιλία μπροστά σε πολύ κόσμο. Ένα πρόβλημα ενάντια στο οποίο αγωνίστηκε για πολύ καιρό.

«Ήθελα να κάνω εμετό. Στην πραγματικότητα, κανόνιζα τη ζωή μου, έτσι ώστε ποτέ να μην χρειαστεί να σηκωθώ μπροστά σε ακροατήριο» σημειώνει ο Warren Buffet.

Πως όμως κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα του και να γίνει ένας από τους κορυφαίους business communicators; Η απάντηση είναι απλή: Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση. Αμέσως μετά την αποφοίτηση του από το πανεπιστήμιο, ο ίδιος είδε μια διαφήμιση για μαθήματα δημόσιας ομιλίας. Και πήγε. Μια φορά την εβδομάδα, ο 20χρονος τότε νέος, συνάντησε άλλους -εξίσου τρομοκρατημένους συμμαθητές- μέσα σε μια τάξη. Σε κάθε έναν, είχε δοθεί ένα βιβλίο με ομιλίες-δείγματα, που έπρεπε να τις παρουσιάσουν μέσα στην τάξη.

Αυτή η πρωτοβουλία είχε ένα καλό: Επειδή ακριβώς όλοι είχαν τον ίδιο φόβο, δημιουργήθηκε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με σκληρή δουλειά, ο Buffett άρχισε να προσπερνά τον φόβο του. Μπορεί η καριέρα του στη συνέχεια να στηρίχτηκε στις έξυπνες επενδύσεις. Ωστόσο, η φήμη του διαδόθηκε για έναν βασικό λόγο: Είχε την ικανότητα να επικοινωνεί σωστά με το κοινό.

Αλλά πως μπορεί κάποιος πρακτικά να ξεπεράσει το άγχος για της δημόσιες ομιλίες; Το παρακάτω γράφημα σου δείχνει 6 απλά βήματα. Οι βαθιές αναπνοές βοηθούν. Ενώ ακόμα κι αν κάνεις κάποιο λάθος, απλά… συνέχισε την ομιλία σου.

https://assets.entrepreneur.com/images/misc/1540590020_6tipsforbeatingpublicspeakinganxiety-01.jpg?width=100%

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + seventeen =