αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑγγλικό fund επενδύει 3 εκατ. ευρώ σε Ελληνική startup. Και μέσα στην πανδημία

Αγγλικό fund επενδύει 3 εκατ. ευρώ σε Ελληνική startup. Και μέσα στην πανδημία

Σε μια πολύ σημαντική συμφωνία προχωρά η DeepSea Technologies. Η εν λόγω startup κατάφερε να «σηκώσει» χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ και μάλιστα μέσω πανδημίας. Τα χρήματα έδωσε το Αγγλικό fund ETF Partners.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η DeepSea είναι πλατφόρμα λογισμικού που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, και στοχεύει στην παρακολούθηση και τη βελτιστοποίηση πλοίων. Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση επιπλέον ανάπτυξης σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, καθώς και για την εξέλιξη νέων προϊόντων.

Η πλατφόρμα έχει τη δυνατότητα μετάδοσης, σε πραγματικό χρόνο, λεπτομερών δεδομένων που αφορούν στην απόδοση πλοίων, σε πλοιοκτήτες και ναυλωτές κατά τη διάρκεια της πλεύσης. Στη συνέχεια, η εταιρεία με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και των υποκείμενων δεδομένων που έχουν συλλεχθεί, παρέχει προτάσεις βελτιστοποίησης της απόδοσης του πλοίου.

Της εταιρείας ηγούνται οι δύο ιδρυτές της, ο Ρομπέρτο Κούστας και ο Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, απόφοιτοι των πανεπιστημίων Οξφόρδης και Κέιμπριτζ αντίστοιχα, με εξειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση. Με μια τεχνολογική ομάδα άνω των 40 ατόμων. Σημειώνεται ότι οι δύο ιδρυτές είναι μόλις 25 ετών και παιδικοί φίλοι.

https://images-global.nhst.tech/image/ZFl4SENtcUZmeWtLcGlXQzVseEthbUVpcFBNNW1sNDZRVzJLeHMybFVlMD0=/nhst/binary/05092951e962828a89f668ff49bbeb17?image_version=800

“Είδαμε τη μεγάλη ευκαιρία να εφαρμόσουμε μια τεχνολογία επόμενης γενιάς σε μια βιομηχανία που γνωρίζουμε καλά” εξήγησε ο Ρομπέρτο Κούστας, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της DeepSea. “Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο σήμερα, καθώς η πρόσφατη πανδημία θα ενθαρρύνει την ναυτιλία να υιοθετήσει τα καλύτερα επιχειρησιακά μοντέλα, μιας και οι παραδοσιακές αλυσίδες εφοδιασμού ωθούνται στο να επανασχεδιαστούν και τελικά να ενισχυθούν. Με αυτήν την επένδυση από έναν κορυφαίο και βιώσιμο επενδυτή, προσδοκούμε να οδηγήσουμε την DeepSea στο επόμενο στάδιο.”

“Ο Ρομπέρτο και ο Κωνσταντίνος έχουν το κίνητρο και τη θέληση να κάνουν την DeepSea μια άκρως επιτυχημένη εταιρεία” πρόσθεσε ο Robert Genieser, Διευθύνων Εταίρος στον ETF. “Αυτή είναι η πρώτη μας επένδυση στην Ελλάδα και αναδεικνύει πόσο γρήγορα και σε πόσο μικρό χρονικό διάστημα έχει προχωρήσει η χώρα”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =