αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα έκανε η Aegean Marine

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα έκανε η Aegean Marine

Η Aegean Marine Petroleum Network Inc. – από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους προμηθευτές σε καύσιμα πλοίων στον κόσμο – υπέβαλε την Τρίτη αίτημα για προστασία από τους πιστωτές της στο πλαίσιο του κεφαλαίου 11 της αμερικανικής νομοθεσίας, μετά την εύρεση “τρύπας” 300 εκατ. δολ. από τους ελεγκτές στα βιβλία της, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Η εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα κατηγόρησε πάνω από 12 υπαλλήλους, μεταξύ των οποίων και μέλη της ανώτερης διοίκησης, για απάτη με μια πρώην θυγατρική. Η Aegean Marine ανακοίνωσε ότι η εσωτερική έρευνα κατέληξε πως σχεδόν 300 εκατ. δολ. σε κεφάλαια “φιλτραρίστηκαν” σε μια εταιρεία με την επωνυμία OilTank Engineering & Consulting η οποία συνδέεται με μια συμφωνία από το 2010 για την κατασκευή ενός τέρμιναλ παροχής καυσίμων σε πλοία στη Fujairah στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Περίπου 200 εκατ. δολ. αναφέρονταν στα βιβλία της Aegean σε συναλλαγές με εταιρείες-βιτρίνες σχεδιασμένες να συγκαλύπτουν καταχρήσεις στην OilTank, η οποία ελέγχεται από έναν ανώνυμο συνεργάτη, ανακοίνωσε η εταιρεία.

“Αν και η εταιρεία σχεδιάζει να επιδιώξει [ενδεχόμενη αποκατάσταση] με σθένος, δεν μπορεί να υπάρξει εγγύηση ότι θα είναι σε θέση να ανακτήσει ένα σημαντικό μέρος των ζημιών που έχει καταγράψει”, ανέφερε η Aegean σε ανακοίνωση της την προηγούμενη εβδομάδα.

Ένα άτομο που συμμετέχει στην έρευνα ανέφερε ότι λείπουν πολλά έγγραφα.

Η Aegean, η οποία έχει συνολικά 855 εκατ. δολ. σε χρέος και παρουσίασε έσοδα 5,67 δισ. δολ. το περασμένο έτος, ανακοίνωσε παράλληλα ότι συνεχίζει να εξετάζει εναλλακτικές με στόχο να μεγιστοποιήσει την αξία της.

Η Aegean ανακοίνωσε επίσης ότι η ελβετική Mercuria Energy Group Ltd. έχει συμφωνήσει να διαθέσει περισσότερα από 532 εκατ. δολ. σε χρηματοδότηση για να διασφαλίσει επαρκή κεφάλαια κίνησης κατά τις διαδικασίες της πτώχευσης.

Η Mercuria θα λειτουργήσει επίσης ως lead bidder σε μια πώληση των περιουσιακών στοιχείων της Aegean, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας έχει ανασταλεί μετά από βουτιά 29% τη Δευτέρα στα 66 cents στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =