αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Vice Media- Πως θα συνεχίσει την λειτουργία της

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Vice Media- Πως θα συνεχίσει την λειτουργία της

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η Vice Media στις αρχές της Νέας Υόρκης απαριθμώντας τόσο τα περιουσιακά στοιχεία όσο και τα χρέη της που κυμαίνονται σε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

H εταιρεία μέσων ενημέρωσης, που η αξία της είχε φτάσει έως και τα 5,7 δισ. δολάρια, υπέβαλλε αίτημα για υπαγωγή στο Άρθρο 11. Μεταξύ των μεγάλύτερων πιστωτών της Vice συγκαταλέγεται η Fortress Credit Corp. με συνολικές απαιτήσεις ύψους περίπου 475 εκατ. δολαρίων και αναμένεται να παίξει ρόλο στην επόμενη ημέρα της εταιρείας.

Η πτώχευση δεν θα διακόψει την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων του Vice, οι οποίες εκτός από την ιστοσελίδα, περιλαμβάνουν τη διαφημιστική εταιρεία Virtue, το τμήμα Pulse Films και το Refinery29, έναν ιστότοπο με επίκεντρο τις γυναίκες που εξαγοράστηκε από το Vice το 2019.

Μια ομάδα δανειστών του Vice, μεταξύ των οποίων η Fortress Investment Group και η Soros Fund Management, κατέχει το προβάδισμα για την εξαγορά της εταιρείας έχοντας υποβάλει προσφορά ύψους 225 εκατ. δολαρίων, η οποία θα καλυφθεί από τα υφιστάμενα δάνεια που έχει χορηγήσει στην εταιρεία. Θα αναλάμβανε επίσης “σημαντικές υποχρεώσεις” από την Vice μετά το κλείσιμο της συμφωνίας.

Οι δανειστές έχουν εξασφαλίσει δάνειο 20 εκατ. δολαρίων για να συνεχίσουν τη λειτουργία του Vice και στη συνέχεια, αν δεν προκύψει καλύτερη προσφορά, ο όμιλος που περιλαμβάνει τη Fortress και τον Soros θα αποκτήσει το Vice.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − fifteen =