αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑίθουσα σινεμά, μπόνους και πληρωμένες διακοπές: Είναι μόνο μερικά από τα προνόμια των εργαζομένων της Βρετανικής ιστοσελίδας money.co.uk

Αίθουσα σινεμά, μπόνους και πληρωμένες διακοπές: Είναι μόνο μερικά από τα προνόμια των εργαζομένων της Βρετανικής ιστοσελίδας money.co.uk

Διακοπές μια φορά το χρόνο με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Ευέλικτο ωράριο εργασίας. Δωρεάν πρωινό. Μπόνους έως το 45% των ετήσιων απολαβών. Ελεύθερη χρήση γυμναστηρίου και αίθουσας γιόγκα. Σινεμά με θέμα το Star Wars, ποδοσφαιράκι και ηλεκτρονικό μέσα στο γραφείο. Τριήμερη άδεια για παροχή εθελοντικής εργασίας σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και επιπλέον 5.000 λίρες το χρόνο για δωρεά σε οργάνωση της επιλογής τους.

Αυτά είναι μερικά από τα προνόμια που παρέχει στους εργαζόμενους της, η βρετανικής ιστοσελίδας money.co.uk, με τον ιδρυτή και διευθυντή της Chris Morling να έχει βάλει στόχο να δημιουργήσει τον ιδανικό χώρο εργασίας.

«Το να φροντίσω την ομάδα μου είναι το σημαντικότερο, είναι το πιο πολύτιμο ‘κεφάλαιο’ που έχω», λέει ο ίδιος, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Κι αυτό φαίνεται και στην τελευταία ενέργειά του, την ανακαίνιση των κεντρικών γραφείων της εταιρείας του- ένα κάστρο στο Gloucestershire!- που κόστισε τρία εκατομμύρια λίρες. Η ανακαίνιση έγινε μάλιστα με συμβουλές από τους 50 εργαζόμενους της εταιρείας και σε συνεργασία με τον διάσημο διακοσμητή εσωτερικών χώρων Laurence Llewelyn-Bowen.

Έτσι πλέον οι εργαζόμενοι στο money θα κάνουν τα meeting τους σε δωμάτια που έχουν μεταμορφωθεί, θα μπορούν να χαλαρώνουν στο Star Wars σινεμά τους, να παίζουν ηλεκτρονικά. Ακόμα και οι τουαλέτες έχουν ξεχωριστό design, με τις ανδρικές να έχουν θέμα τους Rolling Stones. Στο επίκεντρο του γραφείου- κάστρου των 900 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται η διάθεση για παιχνίδι και η δημιουργικότητα.

Σύμφωνα με τον Morling η ιδέα πίσω από το όλο σχέδιο ήταν να γίνει το γραφείο «ένα υπέροχο μέρος για να δουλεύει κανείς». «Θέλαμε ο χώρος εργασίας να είναι παραγωγικός. Φέραμε ό,τι μας πρόσφερε το desing στα μέτρα των εργαζομένων μας και τις ανάγκες τους. Άλλοι θέλουν να στέκονται όρθιοι όταν δουλεύουν, άλλοι να εργάζονται μόνοι. Τελικά το ζήτημα είναι να δημιουργήσεις έναν χώρο όπου όλοι νιώθουν άνετα» λέει.

Όπως σημειώνει το Newsbeast.gr, σε διάστημα επτά χρόνων το money έκανε τους αρχικά επτά εργαζόμενους του πενήντα με τον Morling να εξακολουθεί να κάνει ο ίδιος τη συνέντευξη σε κάθε υποψήφιο και να εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για καθέναν από τους πενήντα ξεχωριστά.

Στην αρχή της διαδικασίας ανακαίνισης, ρώτησε κάθε υπάλληλο τι του έλειπε από το γραφείο του και στη συνέχεια φρόντισε να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία, από το να υπάρχουν καφετιέρες μέχρι τα γραφεία που μπορεί κανείς να δουλεύει όρθιος.

Το αποτέλεσμα είναι ένας απίθανος συνδυασμός χρώματος, εκκεντρικότητας και τεχνολογίας αιχμής. «Όταν οι εργαζόμενοι πραγματικά πιστεύουν πως εκτιμώνται και η άποψή τους μετράει» καταλήγει ο Morling «νιώθουν τη δύναμη που έχουν και η παραγωγικότητα είναι απεριόριστη».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − six =