αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΊσως κάπως έτσι είναι το τέλειο βιογραφικό- Τα points στα οποία πρέπει να εστιάσεις

Ίσως κάπως έτσι είναι το τέλειο βιογραφικό- Τα points στα οποία πρέπει να εστιάσεις

Λένε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, κάτι που ισχύει όχι μόνο στις προσωπικές σχέσεις αλλά και την καριέρα. Πόσες πιθανότητες έχεις να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου αν η πρώτη γνωριμία δεν πάει καθόλου καλά; Πριν, όμως, φτάσεις στη συνέντευξη υπάρχει μία άλλη δύσκολη πίστα που πρέπει να περάσεις: Να στείλεις ένα σωστό βιογραφικό.

Όσα skills, πτυχία και προϋπηρεσία και αν έχεις, πρέπει να θυμάσαι ότι δεν γνωρίζεις με ποιους διαγωνίζεσαι για μία θέση στην εταιρεία. Μπορεί, λοιπόν, κάποιες μικρές λεπτομέρειες να είναι εκείνες που θα κρίνουν τον τελικό νικητή. Δώσε προσοχή, ακολουθεί ένα συνοπτικός οδηγός για το τι πρέπει να κάνεις και τι όχι.

Το στυλ της παρουσίασης

Καταρχάς να αποφύγεις με κάθε κόστος τα ορθογραφικά. Στην ανάγκη δώστο σε κάποιον γνωστό ή φίλο να στο διορθώσει. Φρόντισε να είναι σύντομο και να μην ξεπερνά τη μία σελίδα (κανείς, ποτέ δεν συμπάθησε τους φλύαρους ανθρώπους). Καλό είναι τώρα να επιλέξεις μία ευανάγνωστη γραμματοσειρά, να μην χρησιμοποιήσεις υπερβολικά πολλούς bold χαρακτήρες και να έχει bullet points, αφού είναι πολύ πιο εύκολο για όλους μας να παίρνουμε τις πληροφορίες μέσω των bullet points παρά από κείμενα-σεντόνια.

Τα στοιχεία

Πρώτα από όλα πρέπει να υπάρχει το πλήρες όνομα, η διεύθυνση, το τηλέφωνο, το email και ιδανικά η σελίδα σου στο LinkedIn. Επίσης μπορείς να συμπεριλάβεις κάποια links που δείχνουν τη δουλειά σου: Όπως ένα site που κατασκεύασες αν είσαι προγραμματιστής ή ένα online portfolio αν είσαι φωτογράφος. Τέλος, ναι, αν δεν ντρέπεσαι για τα social media που διατηρείς, μπορεί να κάνουν τη διαφορά.

Οι ικανότητες

Φρόντισε να τονίσεις τα δυνατά σου σημεία χωρίς όμως να υπερβάλλεις. Πρέπει να είσαι συνοπτικός και να καταφέρεις να παρουσιάσεις το ποιος είσαι πραγματικά στον μικρότερο δυνατό χώρο. Επίσης στις ικανότητες (skills) που θα παρουσιάσεις καλό είναι να βάλεις προτεραιότητες: Αν είσαι προγραμματιστής πρέπει να δείξεις την εμπειρία σου στον προγραμματισμό σε πρώτο πλάνο ενώ σε δεύτερο είναι καλό να τονίσεις ότι είσαι team player.

Τέλος, φρόντισε να δείξεις την εργασιακή εμπειρία σου έτσι ώστε να τονίσεις το τι πραγματικά κατάφερες και όχι το που έτυχε απλά να εργαστείς. Όσο για την εκπαίδευση; Είναι σημαντικό να σημειώσεις τις γνώσεις σου, στις περισσότερες όμως δουλειές η προϋπηρεσία είναι σημαντική, για αυτό και πάντα προηγείται της επιστημονικής εκπαίδευσης.

Μερικά ακόμα tips

Να είσαι σύντομος ό,τι και αν γράφεις, άμεσος και σε καμία περίπτωση να μην προσπαθήσεις να παρουσιάσεις ότι είσαι κάτι που δεν είσαι. Τα HR μυρίζονται πολύ εύκολα τα ψέμματα.

Πηγή: askmen.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − eight =