αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ή πρέπει να σιωπήσεις, ή να πεις κάτι καλύτερο από τη σιωπή»: 8 σοφές φράσεις του Πυθαγόρα που θα σε κάνουν να σκεφτείς διαφορετικά

«Ή πρέπει να σιωπήσεις, ή να πεις κάτι καλύτερο από τη σιωπή»: 8 σοφές φράσεις του Πυθαγόρα που θα σε κάνουν να σκεφτείς διαφορετικά

Ο Πυθαγόρας ήταν σημαντικός Έλληνας φιλόσοφος, μαθηματικός, γεωμέτρης και θεωρητικός της μουσικής. Πέθανε το 496 π.Χ.

Είναι ο κατεξοχήν θεμελιωτής των ελληνικών μαθηματικών, δημιούργησε ένα άρτιο σύστημα για την επιστήμη των ουρανίων σωμάτων που κατοχύρωσε με όλες τις σχετικές αριθμητικές και γεωμετρικές αποδείξεις. Είναι γνωστός για το Πυθαγόρειο Θεώρημα που έχει το όνομά του.

Ο Πυθαγόρας επιχειρούσε με κάθε τρόπο να μεταδώσει στους συμπατριώτες του τα μαθήματα των αριθμών καθώς και άλλες γνώσεις της πολύ πλούσιας παιδείας του.

Μέσα σε όλη την διαδρομή του, ο ίδιος είπε αρκετές σοφές φράσεις που είναι γνωστές ως σήμερα και μπορούν να λειτουργήσουν ως χρήσιμα μαθήματα για όλους μας. Το It’s Possible συνέλεξε 8 φράσεις του Πυθαγόρα που θα σε κάνουν να σκεφτείς διαφορετικά.

1# Όταν είσαι οργισμένος ούτε να λες, ούτε να ενεργείς.

2# Άσε τους μεγάλους δρόμους και πάρε τα στενά.

3# Η Αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

4# Πριν από κάθε ωραίο απόκτημα προηγείται κοπιαστική άσκηση που την συνοδεύει η εγκράτεια.

5# Να κάνεις αυτά που νομίζεις πως είναι σωστά, έστω κι αν κάνοντας αυτά πρόκειται να σε κακολογήσουν. Γιατί ο όχλος είναι κακός κριτής κάθε καλού πράγματος.

6# Το κύπελλο της ζωής θα ήταν πολύ γλυκανάλατο, αν δεν έπεφταν μέσα μερικά πικρά δάκρυα.

7# Είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά.

8# Ή πρέπει να σιωπήσεις, ή να πεις κάτι καλύτερο από τη σιωπή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − fourteen =