αρχικηVIRALΉξερες ότι: Στην Ελλάδα έχουμε έρημο… που περιμένει να γίνει γήπεδο golf; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήξερες ότι: Στην Ελλάδα έχουμε έρημο… που περιμένει να γίνει γήπεδο golf; (ΒΙΝΤΕΟ)

Χιλιάδες χρόνια συσσώρευσης άμμου από τους δυτικούς ανέμους που πνέουν συνήθως στην περιοχή, έχουν δημιουργήσει αυτό το απόκοσμο τοπίο που θυμίζει μια πραγματική έρημο. Την «έρημο της Ελλάδας» όπου την αποκαλούν πολλοί.

Η περιοχή βρίσκεται κοντά στις Θίνες του Βαρθολομιού της Ηλείας και όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο πρόκειται για έναν τόπο όπου η άμμος καλύπτει τα πάντα και υπάρχει ελάχιστη βλάστηση.

Τα ελάχιστα δέντρα που υπάρχουν προσπαθούν να επιβιώσουν στις αντίξοες συνθήκες. Το ΤΑΙΠΕΔ έχει προσπαθήσει να αξιοποιήσει την περιοχή πουλώντας την για τουριστική ανάπτυξη (κατασκευή γηπέδων γκολφ) αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμη αγοραστής.

Τα στοιχεία της αξιοποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ:

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου:

Το ακίνητο βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Πελοποννήσου, εμπίπτει στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βαρθολομιού και απέχει 3.5 χλμ από τον ομώνυμο οικισμό που είναι και η πλησιέστερη κωμόπολη.

Έχει έκταση 952.172,69 τ.μ. Το μεγαλύτερο τμήμα του έχει λοφώδες εδαφικό ανάγλυφο με αμμόλοφους ύψους 3 περίπου μέτρων, ενώ ένα μικρό υπόλοιπο αποτελείται από θαμνώδη βλάστηση. Το σχήμα του είναι πολυγωνικής μορφής με μεγάλο μέτωπο (2.000 περίπου μέτρα) προς την παραλία. Απέχει περί τα 1.200 μ. από την παραλία Θινών ενώ περιμετρικά του βρίσκεται το δάσος των Θινών.

Εντός του ακινήτου υφίστανται τμήματα χαρακτηρισμένα ως δασικά, καθώς και τμήματα χαρακτηρισμένα ως αναδασωτέα.

Προσβασιμότητα

Το ακίνητο απέχει:

-11 χλμ από το λιμάνι της Κυλλήνης που συνδέει ακτοπλοϊκά την Πελοπόννησο με τα νησιά Ζάκυνθος και Κεφαλονιά

-35 χλμ από το λιμάνι του Κατακόλου στο οποίο αγκυροβολούν κρουαζιερόπλοια

-35 χλμ από τον Πύργο την πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας

-45 χλμ από το πολιτικό αεροδρόμιο Αράξου και

-75 χλμ από την Πάτρα

Το ακίνητο απέχει, επίσης, περί τα 8 χλμ από την Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου. Η χάραξη της Ολυμπίας Οδού, όταν το σχετικό τμήμα υλοποιηθεί διέρχεται σε απόσταση 9 χλμ από το ακίνητο.

Προτεινόμενη Αξιοποίηση:

Η αξιοποίηση του ακινήτου προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Ν. 3986/2011 με την εκπόνηση μελέτης ΕΣΧΑΔΑ, με καταλληλότερες προτεινόμενες χρήσεις εκείνες του «Τουρισμού – Αναψυχής» με υποχρεωτική κατασκευή Γηπέδου Γκολφ διεθνών προδιαγραφών 18 οπών και ανάπτυξη Ξενοδοχείου, Τουριστικών Επιπλωμένων κατοικιών και άλλων τουριστικών εγκαταστάσεων, που προβλέπεται να συντελέσει καθοριστικά στη συμπλήρωση και αναβάθμιση των τουριστικού προϊόντος και των υφιστάμενων υποδομών.

Πηγή: haanity

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − one =