αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΉθελες πάντα να μείνεις στη Σουηδία; Αυτή η μικρή Σουηδική πόλη μοιράζει οικόπεδα… σχεδόν δωρεάν

Ήθελες πάντα να μείνεις στη Σουηδία; Αυτή η μικρή Σουηδική πόλη μοιράζει οικόπεδα… σχεδόν δωρεάν

Το Göten έχει γερασμένο πληθυσμό και χαμηλό ποσοστό γεννήσεων, αλλά είναι δημοφιλές στους τουρίστες. Αυτή η μικρή σουηδική πόλη προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερους κατοίκους πουλώντας γη για μόλις 1 κορόνα (0,08 ευρώ) ανά τετραγωνικό μέτρο, όπως μεταδίδει το Euronews.

Η νέα καμπάνια είναι μέρος ενός project που στόχο έχει να βοηθήσει το Göten, μια μικρή πόλη με περίπου 5.000 κατοίκους, να προσελκύσει νέους κατοίκους και να αντισταθμίσει τη γήρανση του πληθυσμού και τη μείωση των ποσοστών γεννήσεων.

«Οποιοσδήποτε είναι ευπρόσδεκτος να αγοράσει ένα από τα οικόπεδα», εξηγεί ο τοπικός δήμαρχος Johan Månsson. «Δεν υπάρχουν κανόνες ή απαιτήσεις ως προς το ποιος επιτρέπεται να αγοράσει ένα. Θα ήταν φανταστικό αν μπορούσαμε να κάνουμε ανθρώπους από το εξωτερικό να ενδιαφερθούν να αγοράσουν οικόπεδα εδώ επίσης».

Βέβαια απαιτείται δέσμευση για τη χρήση της γης. Οι αγοραστές πρέπει να αρχίσουν να χτίζουν στο οικόπεδό τους εντός δύο ετών. Σε αντίθετη περίπτωση, το οικόπεδο επιστρέφεται στον τοπικό δήμο.

«Κοστίζει πολλά χρήματα για να χτιστεί ένα σπίτι και η τιμή της γης δεν είναι το έξοδο, αλλά είναι ένα σημαντικό κομμάτι αυτού», εξηγεί ο δήμαρχος.

«Αν αυτή η καμπάνια σημαίνει ότι μια οικογένεια, για παράδειγμα, θα καταφέρει να χτίσει ένα σπίτι εδώ παρά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, αυτό θα ήταν φανταστικό».

«Μερικά από αυτά τα οικόπεδα πωλούνται για πολλά χρόνια, συχνά πολλές δεκαετίες, καθώς λίγο πολύ έχουν ξεχαστεί», λέει ο Månsson.

Τα οικόπεδα που πωλούνται είναι διάσπαρτα σε όλο το δήμο, κυρίως σε ανεπτυγμένες περιοχές. Η καμπάνια ξεκίνησε τον περασμένο μήνα και τρία οικόπεδα έχουν ήδη πουληθεί, με περισσότερα άτομα να δείχνουν ενδιαφέρον.

Η καμπάνια στο Göten θα διαρκέσει το 2024 και το 2025.

«Μετά από αυτό μάλλον δεν θα συνεχιστεί, καθώς η οικονομία πιθανότατα θα επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς. Αλλά, φυσικά, θα το συζητήσουμε στο μέλλον» καταλήγει ο δήμαρχος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιταλία σε πληρώνει με 30.000 ευρώ για να μετακομίσεις στη μαγευτική Τοσκάνη και να πάρεις σπίτι εκεί

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 7 =