αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈως… και 12 μήνες θα περιμένουν οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής για τις αποζημιώσεις

Έως… και 12 μήνες θα περιμένουν οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής για τις αποζημιώσεις

Εξι έως δώδεκα μήνες θα πρέπει να περιμένουν οι πρώην εργαζόμενοι της «Ηλεκτρονικής Αθηνών» για να λάβουν τις αποζημιώσεις τους, καθώς οι τράπεζες απέκτησαν το δικαίωμα από χθες το μεσημέρι να προχωρήσουν σε κατασχέσεις των εμπορευμάτων της εταιρείας.

Όπως σημειώνει η Καθημερινή, χθες το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση χορήγησης προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η σύνδικος πτώχευσης της «Ηλεκτρονικής» ως απάντηση στην ενέργεια των πιστωτριών τραπεζών, οι οποίες έχουν συστήσει ενέχυρο επί των εμπορευμάτων. Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, οπότε θα εκδικασθεί η κύρια αίτηση, οι τράπεζες μπορούν να προχωρήσουν σε κατασχέσεις των εμπορευμάτων και να τα πουλήσουν, κρατώντας ολόκληρο το τίμημα έναντι των απαιτήσεων που είχαν από την πτωχευμένη πλέον αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 30 Ιανουαρίου είχαν ξεκινήσει από την πλευρά της συνδίκου πτώχευσης πλειστηριασμοί σημαντικού μέρους των εμπορευμάτων της «Ηλεκτρονικής Αθηνών», διαδικασία που επρόκειτο να επαναληφθεί κάθε Δευτέρα μέχρι να εκπλειστηριασθούν όλα τα προϊόντα (περίπου 15.560 τεμάχια).

Σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι με την απόφαση του δικαστηρίου την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι θα πρέπει επί της ουσίας να περιμένουν την εκποίηση των έξι ακινήτων της «Ηλεκτρονικής Αθηνών» προκειμένου να λάβουν τις αποζημιώσεις τους. Πρόκειται για διαδικασία για την οποία εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν τουλάχιστον έξι έως δώδεκα μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι η «Ηλεκτρονική Αθηνών» πτώχευσε στις 13 Απριλίου 2016, με συνέπεια να περάσουν στο φάσμα της ανεργίας περίπου 450 άτομα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 7 =