αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Έχω κάνει σχεδόν ότι λάθος μπορείς να φανταστείς»: Ο Mark Zuckerberg παραθέτει ένα μάθημα που πρέπει να ακούσεις

«Έχω κάνει σχεδόν ότι λάθος μπορείς να φανταστείς»: Ο Mark Zuckerberg παραθέτει ένα μάθημα που πρέπει να ακούσεις

Το 2004 μια πλατφόρμα ξεκίναγε από ένα φοιτητικό δωμάτιο. Και μάλλον κανείς δεν φανταζόταν αυτό που θα ακολουθούσε. Ούτε καν ο ιδρυτής της πλατφόρμας. Αφού ο Mark Zuckerberg, ήταν τότε μόλις 19 ετών και δεν είχε καμία εμπειρία πάνω στις επιχειρήσεις. Η συνέχεια είναι λίγο- πολύ γνωστή, με το FB να εξελίσσεται σε έναν κολοσσό και τον Zuckerberg να γίνεται ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο.

Αλλά πως γίνεται κάποιος να ξεκινήσει από ένα δωμάτιο, με όλα τα παραπάνω δεδομένα, και να φτάσει σε τέτοια εκτόξευση; Ο Mark Zuckerberg είχε κάνει στις 4 Φεβρουαρίου ένα post στο Facebook, με αφορμή τα 14α γενέθλια της πλατφόρμας. Εκεί, εξήγησε μερικά πράγματα από το story του. Παρέθεσε μερικά μαθήματα που ίσως πρέπει να ακούσεις.

«Είναι μια στιγμή για να σκεφτούμε πόσο μακριά έχουμε φτάσει από εκείνον τον κοιτώνα στο Χάρβαρντ και πόσο ακόμα πρέπει να πάμε για να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά. Και είναι μια στιγμή να σκεφτούμε τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα», είπε αρχικά ο ίδιος.

Και συμπλήρωσε: «Μερικές φορές οι άνθρωποι ρωτούν τι έχω μάθει στην διαδρομή. Ήμουν 19 όταν ξεκίνησα το Facebook και δεν ήξερα τίποτα για την κατασκευή μιας εταιρείας ή μιας παγκόσμιας υπηρεσίας διαδικτύου. Με τα χρόνια έχω κάνει σχεδόν κάθε λάθος που μπορείτε να φανταστείτε. Έχω κάνει δεκάδες τεχνικά λάθη και κακές συμφωνίες. Έδειξα εμπιστοσύνη στους λάθος ανθρώπους και έβαλα μερικούς ταλαντούχους ανθρώπους σε λάθος ρόλους». Με αυτό τον τρόπο, ο Mark Zuckerberg ξεκαθαρίζει για ακόμα μια φορά, ότι κανείς δεν έχει όλες τις απαντήσεις ξεκινώντας. Λάθη θα γίνουν. Αλλά πρέπει να ξεκινήσεις, χωρίς να σε φοβίζει αυτό.

«Ο λόγος που η κοινότητά μας υπάρχει σήμερα δεν είναι επειδή αποφύγαμε λάθη. Είναι επειδή πιστεύουμε ότι κάνουμε αρκετά πράγματα και συνεχίσουμε να προσπαθούμε για να λύσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις μας – γνωρίζοντας πολύ καλά ότι θα αποτύχουμε ξανά και ξανά, αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος να σημειωθεί πρόοδος», τόνισε ο Zuckerberg.

Today is Facebook's 14th birthday.It's a moment to reflect on how far we've come from that dorm room at Harvard and…

Gepostet von Mark Zuckerberg am Sonntag, 4. Februar 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − seventeen =