αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Έχουμε φτάσει πλέον στα όριά μας!»: Σκληρή ανακοίνωση των πρακτόρων ΟΠΑΠ κατά της Κυβέρνησης

«Έχουμε φτάσει πλέον στα όριά μας!»: Σκληρή ανακοίνωση των πρακτόρων ΟΠΑΠ κατά της Κυβέρνησης

Αυστηρό μήνυμα με αποδέκτες τους Άδωνι Γεωργιάδη (υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων), Νικόλαο Παπαθανάση (αν. υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων) και Απόστολο Βεσυρόπουλο (υφυπουργό Οικονομικών) έστειλαν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, διαμαρτυρόμενοι γιατί ο κλάδος τους έμεινε για άλλη μια φορά έξω από τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. 

Στην επιστολή αναφέρουν:

«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Στην ΠΟΕΠΠΠ, για μια ακόμη φορά, είδαμε ότι ο κλάδος των πρακτόρων του ΟΠAΠ εξαιρέθηκε από τα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορωνοϊό, όπως ανακοινώθηκαν στις 14 Ιανουαρίου, από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

Δυστυχώς, παρά τις αμέτρητες επικοινωνίες και επιστολές που έχουμε ανταλλάξει τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς και τις σχετικές υποσχέσεις που λάβαμε, τα 4.000 πρακτορεία μας έμειναν ξανά έξω από τα μέτρα στήριξης, ενώ είδαμε ότι εντάχθηκαν σε αυτά τα καζίνο και άλλες πληττόμενες επιχειρήσεις, έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα.

Πώς είναι δυνατόν τα πρακτορεία ΟΠAΠ, που έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία, να εξαιρούνται από τα μέτρα στήριξης; Για όσους πουν ότι υπερβάλλουμε, να θυμίσουμε ότι οι επιχειρήσεις μας ήταν ίσως οι μόνες που έμειναν κλειστές για σχεδόν ένα χρόνο λόγω της πανδημίας, ενώ ήταν και από τις τελευταίες που έλαβαν κάποιου είδους στήριξη από το κράτος.

Επίσης, η αντιμετώπιση των πρακτορείων μας είναι διαφορετική και σαφώς πιο σκληρή από σχεδόν κάθε κλάδο της αγοράς, κάθε φορά που πρέπει να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για την πανδημία. Το τελευταίο χτύπημα ήρθε λίγο πριν την περίοδο των γιορτών, για την οποία είχαμε την ψευδαίσθηση πως θα ανεβάσουμε κάπως τους τζίρους μας, ώστε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας.

Με απόφαση της κυβέρνησης, τα καταστήματα του δικτύου του ΟΠAΠ έγιναν η μόνη οργανωμένη εμπορική αλυσίδα στην Ελλάδα στην οποία επιβλήθηκε να λειτουργεί αποκλειστικά με εμβολιασμένους ή νοσήσαντες πελάτες, όταν όλο το λιανεμπόριο μπορεί να εξυπηρετεί και μη εμβολιασμένους, με rapid test.

Παρά τις κινητοποιήσεις του κλάδου μας και τις σχετικές διαβεβαιώσεις, καμία απολύτως κίνηση δεν έγινε για την άρση αυτού του άδικου και αδικαιολόγητου μέτρου.

Εδώ και μήνες, το μόνο που ακούμε, είναι ότι έχουμε δίκιο, ότι οι προτάσεις και τα αιτήματά μας είναι λογικά και ότι θα βρεθούν λύσεις για την ομαλή λειτουργία και την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεών μας. Τελικά δίκιο έχουμε και δίκιο δεν βρίσκουμε, καθώς ούτε αίρονται οι αδικίες ούτε μέτρα στήριξης λαμβάνονται για τα καταστήματά μας και τους περίπου 20.000 εργαζόμενους που απασχολούν.

Έχουμε φτάσει πλέον στα όριά μας! Δεν μπορούμε άλλο να βλέπουμε τα έσοδά μας να μηδενίζονται και τους online ανταγωνιστές μας να επωφελούνται από το mini lockdown που έχει επιβληθεί στα πρακτορεία μας. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και μάλιστα πάει να γίνει ακόμα χειρότερη, καθώς διαβάζουμε στα ΜΜΕ σενάρια για μέτρα που θα σφίξουν κι άλλο τη θηλιά στον λαιμό μας, όπως σκέψεις για νέες αυξήσεις στον φόρο των κερδών των παικτών…».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =