αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈχουμε καλύτερες ιδέες όταν δουλεύουμε σε ακατάστατο γραφείο, σύμφωνα με έρευνα

Έχουμε καλύτερες ιδέες όταν δουλεύουμε σε ακατάστατο γραφείο, σύμφωνα με έρευνα

Μπορεί το τακτοποιημένο γραφείο να θεωρείται από πολλούς ως δείγμα οργάνωσης και τάξης, φαίνεται όμως ότι οι άνθρωποι που αφήνουν… ακατάστατο τον χώρο εργασίας τους, μπορούν να γεννήσουν καλύτερες ιδέες.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Μινεσότα εξέτασαν πόσο καλά οι φοιτητές φτάνουν σε νέες ιδέες όταν δουλεύουν σε ένα τακτοποιημένο γραφείο, και τι συμβαίνει όταν δουλεύουν σε έναν ακατάστατο χώρο. Η έρευνα έδειξε ότι οι συμμετέχοντες στο ‘βρώμικο’ δωμάτιο δημιούργησαν τον ίδιο αριθμό ιδεών με τους ομολόγους τους στον καθαρό χώρο, αλλά οι ιδέες τους αξιολογήθηκαν ως πιο ενδιαφέρουσες και δημιουργικές.

Φαίνεται ότι αυτοί που αφήνουν να υπάρχει μια ακαταστασία στον χώρο τους, φτάνουν σε καλύτερα αποτελέσματα. Από την άλλη, αυτοί που έχουν εμμονή με την λογική του «Inbox Zero»- δηλαδή να είναι απολύτως τακτοποιημένο ακόμα και το inbox στο email τους, και να έχει πάντα μηδέν μηνύματα που εκκρεμούν, μάλλον αναλώνονται στην «νοικοκυροσύνη» και όχι στο να φέρουν καλά αποτελέσματα. Αυτοί που είναι πραγματικά έξυπνοι και φέρνουν σπουδαία αποτελέσματα, μάλλον είναι απασχολημένοι με σημαντικότερα πράγματα και δεν αναλώνονται στην συνεχή «νοικοκυροσύνη» του email τους ή του σπιτιού τους.

Δεν είναι τυχαίο, ότι πολλοί πετυχημένοι και έξυπνοι άνθρωποι, είχαν ακατάστατο γραφείο. Ανάμεσα στους οι Albert Einstein, Thomas Edison και Steve Jobs.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + twelve =