αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈχει ήδη πουληθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των ακινήτων που ετοιμάζει η Lamda στο Ελληνικό- Η εταιρία έχει εισπράξει 216 εκατ. ευρώ

Έχει ήδη πουληθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των ακινήτων που ετοιμάζει η Lamda στο Ελληνικό- Η εταιρία έχει εισπράξει 216 εκατ. ευρώ

Με γρήγορους ρυθμούς φαίνεται ότι πωλούνται τα ακίνητα που ετοιμάζει η Lamda Development στο Ελληνικό. Με βάση τα στοιχεία που παραθέτει η Lamda Development στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων του 2022, οι εισπράξεις από τις πωλήσεις ακινήτων στο Παράκτιο Μέτωπο εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ανέρχονται στα 216 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα όσον αφορά τις εισπράξεις της εταιρείας ανά οικιστική περιοχή:

Οσον αφορά τα οικόπεδα που προορίζονται για την κατασκευή βιλών (The Cove Villas), έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία (υπογραφή συμβολαιογραφικής πράξης) για 19 οικόπεδα από το σύνολο των 28 διαθέσιμων οικοπέδων (68% του συνόλου), με τις συνολικές εισπράξεις από τις εν λόγω αγοραπωλησίες να ανέρχονται σε περίπου 77εκατ. ευρώ (αφορά την καταβολή του 50% της αξίας του οικοπέδου καθώς και το 100% της αξίας για το αναλογούν κόστος υποδομών). Επιπλέον, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για 8 οικόπεδα (29% του συνόλου), με το συνολικό ποσό των προκαταβολών στα 1,4 εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας για τα εν λόγω 8 οικόπεδα αναμένεται μέσα στο β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους. ΓΤα κατ’ εκτίμηση συνολικά μικτά έσοδα από την πώληση όλων των οικοπέδων, κατά τη διάρκεια της πρώτης πενταετίας (Φάση Α’), υπολογίζονται σε 214 εκατ. ευρώ, περιλαμβανομένων των εσόδων διαχείρισης της κατασκευής. Το κόστος κατασκευής αναλαμβάνεται από τους αγοραστές, ενώ η διαχείριση της μελέτης και της κατασκευής από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε..

Για τον Πύργο Κατοικιών, γνωστό και ως Riviera Tower έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία (υπογραφή συμβολαιογραφικής πράξης) για 133 διαμερίσματα από το σύνολο των 170 διαμερισμάτων (78% του συνόλου), με τις συνολικές εισπράξεις από τις εν λόγω αγοραπωλησίες να ανέρχονται σε περίπου 75 εκατ. ευρώ (αφορά την καταβολή 20% του τιμήματος). Επιπλέον, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για 22 διαμερίσματα (13% του συνόλου), με το συνολικό ποσό των προκαταβολών να ανέρχεται σε περίπου 7 εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας για τα εν λόγω 22 διαμερίσματα καθώς και για τα υπόλοιπα 15 διαμερίσματα (για τα οποία διεξάγονται διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενους αγοραστές) αναμένεται επίσης εντός του β’ τριμήνου του 2023. Τα κατ’ εκτίμηση συνολικά μικτά έσοδα από την πώληση όλων των διαμερισμάτων, κατά τη διάρκεια της πρώτης πενταετίας (Φάση Α’), υπολογίζονται σε 625 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με την τρίτη οικιστική περιοχή με τα διαμερίσματα στα χαμηλά συγκροτήματα κατοικιών The Cove Residences (condos), ως προς τις κρατήσεις για τη μελλοντική απόκτηση των εν λόγω διαμερισμάτων, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών, οι οποίες αντιστοιχούν σε 90% του συνόλου των 115 διαμερισμάτων, οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 26 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται ότι η υπογραφή των συμβολαιογραφικών πράξεων για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας, κατά την οποία θα εισπράττεται το 25% του συνολικού τιμήματος εκάστης, θα ξεκινήσει μέσα στο β’ τρίμηνο 2023. Τα κατ’ εκτίμηση συνολικά μικτά έσοδα από την πώληση όλων των διαμερισμάτων, κατά τη διάρκεια της πρώτης πενταετίας (Φάση Α’), υπολογίζονται σε 279 εκατ. ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δέκα σπίτια που μπορείς να αγοράσεις τώρα στα νότια προάστια με κάτω από 80.000 ευρώ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × three =