αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈχεις φτιάξει ένα παράλληλο project αλλά αυτό δεν εξελίσσεται; Εδώ είναι 4 πιθανοί λόγοι

Έχεις φτιάξει ένα παράλληλο project αλλά αυτό δεν εξελίσσεται; Εδώ είναι 4 πιθανοί λόγοι

Ίσως είσαι από αυτούς που έχουν ξεκινήσει ένα παράλληλο project. Έχεις ξεκινήσει δηλαδή κάτι δικό σου, ενώ την ίδια στιγμή έχεις και την πρωινή δουλειά σου. Αυτό δεν είναι κακό. Αφού με αυτό τον τρόπο μειώνεις το ρίσκο. Ακόμα κι αν το project σου αποτύχει, εσύ μπορείς να συνεχίσεις να δουλεύεις στην κανονική δουλειά σου, την οποία ποτέ δεν είχες αφήσει. Ενώ είναι και ένας τρόπος για να χρηματοδοτείς το δημιούργημα σου- μιας και αυτό λογικά δεν θα σου φέρνει έσοδα στην αρχή.

Ωστόσο, είναι πιθανό ένα παράλληλο project να μη φτάσει στην επιτυχία. Είναι ένα σενάριο που υπάρχει- το βλέπουμε άλλωστε και στην Ελλάδα. Τώρα θα δούμε 4 πιθανούς λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

1# Δεν είσαι expert σε κάτι. Το ότι ξεκινάς ένα ή περισσότερα παράλληλα projects, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιο από αυτά θα σε οδηγήσει στην «εκτόξευση» απαραίτητα. Είναι άλλο πράγμα το ‘κάνω μια δραστηριότητα παράλληλα με την πρωινή δουλειά μου’, και άλλο πράγμα το ‘να χτίσω μια επιχείρηση πάνω σε αυτή την δραστηριότητα’. Πρέπει να είσαι πολύ καλός σε κάτι, για να μπορέσει αυτό να αναπτυχθεί πολύ και να σου φέρει μεγάλα έσοδα. Μια καλή επιλογή εδώ, είναι να επικεντρωθείς μόνο σε ένα project, και όχι να «πιάνεις και να αφήνεις» διάφορα projects κατά καιρούς.

2# Δεν σε έχει ανάγκη η αγορά. ΟΚ, δεν χρειάζεται να έχεις έτοιμο ένα business plan 100 σελίδων από την πρώτη ημέρα. Πρέπει να ξέρεις όμως τι κάνεις, γιατί το κάνεις, ποιος είναι ο στόχος σου, και ποιο είναι το ανταγωνιστικό σου πλεονέκτημα. Σε συνδυασμό με τα tasks που «τρέχεις» τώρα, πάντα έχε το βλέμμα σου και στο μέλλον. Έχε ένα πλάνο για το πως θα αναπτυχθείς. Ακόμα κι αν αυτό το πλάνο χρειαστεί να αλλάξει στην πορεία.

3# Κάνεις «μικρές» δουλειές. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Για να αναπτυχθείς πολύ, πρέπει να καταφέρεις να κλείσεις μεγάλες δουλειές, και να έχεις μεγάλα έσοδα. Αν δεν το έχεις καταφέρει μέχρι τώρα, ίσως δεν έχεις ακόμα δημιουργήσει τα κατάλληλα επιχειρησιακά συστήματα έτσι ώστε να αναλάβεις μεγάλους πελάτες. Μπορεί επίσης να μην προσεγγίζεις κάποιους μεγάλους πελάτες γιατί φοβάσαι την απόρριψη. Άσε πίσω τους όποιους ενδοιασμούς, προσπάθησε να κλείσεις μεγάλα deals, μη φοβάσαι την απόρριψη, και το βασικότερο: Μη φοβάσαι να αναλάβεις μεγαλύτερο όγκο δουλειάς.

4# Δουλεύεις για αυτό… όποτε έχεις χρόνο. Ένα λάθος που κάνουν αρκετοί και στην Ελλάδα. Το ότι ξεκινάς ένα παράλληλο project, δεν σημαίνει ότι θα δουλεύεις για αυτό όποτε έχεις χρόνο. Χρειάζεται συνέπεια. Είναι καλό να καθορίσεις από πριν, ποιες ημέρες και ώρες θα εργάζεσαι για το project σου, έτσι ώστε αυτό να αναπτυχθεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 14 =