αρχικηVIRALΈχεις το smartphone σου δίπλα στο κρεββάτι σου; Εδώ είναι 5 λόγοι για να σταματήσεις να το κάνεις

Έχεις το smartphone σου δίπλα στο κρεββάτι σου; Εδώ είναι 5 λόγοι για να σταματήσεις να το κάνεις

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε το κινητό δίπλα στο κρεββάτι μας. Και ασχολούμαστε με αυτό πριν κοιμηθούμε. Κι όμως, αυτή δεν είναι… η καλύτερη επιλογή. Σε άρθρο της η Thrive Global Greece παρουσιάζει 5 λόγους για να σταματήσεις να το κάνεις.

1.Θα έχεις περισσότερο χρόνο για τη σχέση σου

Μια από τις καλύτερες ώρες για ουσιαστική επικοινωνία με τον ή την σύντροφό σου είναι το διάστημα πριν κοιμηθείς. Τα κινητά σε απορροφούν και σου στερούν αυτό το χρόνο.

2.Θα κοιμάσαι περισσότερο

Τα κινητά σου στερούν και χρόνο από τον ύπνο σου. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι τελευταίες ματιές στο κινητό πριν τον ύπνο, για να δείς τα εμαιλ σου ή τί γίνεται στα social media, κρατούν πολύ περισσότερο από ότι υπολογίζεις. Σχεδιασμένα να είναι εθιστικά είναι υπεύθυνα για το ότι λιγοι από εμάς κοιμόμαστε τις 7 ώρες που πρέπει.

3.Θα διαβάζεις περισσότερο

Το διάβασμα διευρύνει τους ορίζοντές σου, την φαντασία και τη σκέψη σου. Αν μάλιστα το κάνεις λίγο πριν κοιμηθείς, χαλαρώνει το μυαλό σου. Αν όμως το κινητό σου παραμένει στο κομοδίνο σου σε βάζει στον πειρασμό να ασχοληθείς μαζί του.

4.Θα έχεις περισσότερο χρόνο να κάνεις πράγματα που σε αποφορτίζουν

Μία καθημερινή ανασκόπηση της μέρας που πέρασε είναι απαραίτητη προκειμένου να έχεις μία ισορροπημένη και παραγωγική ζωή και δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να την κάνεις από την ώρα που πέφτεις για ύπνο. Αντί να ξοδεύεις χρόνο στο κινητό σου, δοκίμασε να κρατήσεις ημερολόγιο αποτυπώνοντας τις σκέψεις σου σε χαρτί. Είναι αποδεδειγμένο ότι “επιτρέπει” στον εγκέφαλο να χαλαρώσει.

5.Θα κοιμάσαι καλύτερα

Το μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες των κινητών στέλνει σήμα στον εγκέφαλό ότι είναι ακόμα μέρα με αποτέλεσμα το μυαλό σου να είναι σε εγρήγορση ακόμα και όταν αποκοιμηθείς. Απομακρύνοντας την πηγή του μπλε φωτός συμβάλλεις άμεσα στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − seventeen =