αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈχεις οφειλές στην εφορία κάτω από 10 ευρώ; Έρχεται η διαγραφή τους

Έχεις οφειλές στην εφορία κάτω από 10 ευρώ; Έρχεται η διαγραφή τους

Τη διαγραφή προστίμων και οφειλών προς την Εφορία κάτω των 10 ευρώ σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Με βελτιωμένες προτάσεις και νέες προσθήκες, όπως η αύξηση στο 30%, του ελάχιστου απαιτούμενου ποσοστού εισοδήματος που θα δαπανάται με τη χρήση πλαστικού χρήματος, αναμένεται να κατατεθεί από το κυβερνητικό επιτελείο στη Βουλή το αργότερο έως την ερχόμενη Πέμπτη, το φορολογικό νομοσχέδιο. Οι παρεμβάσεις και οι προσθήκες είναι κατά κύριο λόγο αποτέλεσμα των παρατηρήσεων που δέχτηκε το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το περιεχόμενο του φορολογικού νομοσχεδίου.

Παράλληλα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει και στη διαγραφή προστίμων και οφειλών προς την εφορία, τα οποία δεν θα ξεπερνούν τα 10 ευρώ. Σύμφωνα με την Καθημερινή, το μέτρο αφορά πάνω από 500.000 φορολογούμενους. Μάλιστα, σε περίπτωση που γίνει η διαγραφή όλων των χρεών κάτω των 10 ευρώ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές θα μειωθούν αυτομάτως σε κάτω από τρία εκατομμύρια ευρώ.

Η ρύθμιση το πιθανότερο είναι να ενσωματωθεί ως τροπολογία στο επερχόμενο φορολογικό νομοσχέδιο. Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας είχε δηλώσει πως σχεδιάζεται η διαγραφή οφειλών κάτω των δέκα ευρώ ενώ ανέφερε πως θα υπάρξει και ειδική μεταχείριση της διατροφής κατά τη συλλογή των ηλεκτρονικών αποδείξεων.

Πηγή: Pagenews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =