αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈχεις μια startup ιδέα; Τι θα έλεγες να μπεις στο Athens Digital Lab του Δήμου Αθηναίων

Έχεις μια startup ιδέα; Τι θα έλεγες να μπεις στο Athens Digital Lab του Δήμου Αθηναίων

Το Athens Digital Lab του δήμου Αθηναίων είναι ο πρώτος δημοτικός τεχνολογικός κόμβος καινοτομίας στη Ελλάδα, ο οποίος υποστηρίζει τεχνολογικές ιδέες που μετατρέπονται σε προηγμένες καινοτόμες λύσεις.

Το ΑDL στεγάζεται στο Κέντρο Καινοτομίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, το οποίο φιλοξενεί τεχνολογικές startups, ένα πλήρως εξοπλισμένο MakerSpace – Εργαστήριο, καθώς και άλλες πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, καθώς και αθλητισμό.

Τώρα άνοιξαν οι αιτήσεις για τον τρίτο κύκλο. Δέκα δημιουργικές προτάσεις από startups, ομάδες ερευνητών και φοιτητών, θα μετατραπούν σε προηγμένες τεχνολογικές λύσεις για την πόλη. Οι ομάδες που θα προκριθούν, θα φιλοξενηθούν στον πλήρως εξοπλισμένο χώρο στο Σεράφειο με όλο τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Οι θεματικές ενότητες των προτάσεων που θα κατατεθούν έχουν επιλεγεί με βάση τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, πάνω στους οποίους καταρτίζεται και το στρατηγικό σχέδιο βιωσιμότητας της Αθήνας. Οι ενότητες αυτές περιλαμβάνουν:

  • Ανθεκτικότητα / Πρόληψη και διαχείριση κρίσεων
  • Τουρισμός / Πολιτισμός
  • Διαχείριση δημόσιου χώρου
  • Έξυπνη εκπαίδευση
  • Επενδύσεις και οικονομικό κλίμα (Impact Investment Monitor)

Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − thirteen =