αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈχεις μια startup; Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον νέο online κύκλο επιτάχυνσης του OK!Thess

Έχεις μια startup; Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον νέο online κύκλο επιτάχυνσης του OK!Thess

Η πρωτότυπη ιδέα, η δυνατή ομάδα και η δύναμη της θέλησης για την επίτευξη των στόχων, με την κατάλληλη υποστήριξη, μπορούν να οδηγήσουν στην επιτυχία. Το OK!Thess προσκαλεί καινοτόμες επιχειρηματικές και ερευνητικές ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή στον 12ο online κύκλο επιτάχυνσης για να λάβουν υποστήριξη στα πρώτα τους βήματα στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Η πρόσκληση  απευθύνεται κυρίως σε ομάδες που επιθυμούν να εξελίξουν την επιχειρηματική τους ιδέα και σε startups πρώιμου σταδίου που θέλουν να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας τους. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 12ου κύκλου επιτάχυνσης θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά αποκλειστικά μέσω διαδικτύου και απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους από όλη την ελληνική επικράτεια.  Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να ωριμάσουν την ιδέα τους σε σύντομο χρονικό διάστημα και να ανακαλύψουν ένα επεκτάσιμο επιχειρηματικό μοντέλο που θα τους επιτρέψει να αναπτυχθούν, ως νεοφυείς επιχειρήσεις, σε αγορές με μεγάλη προοπτική. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τον 12ο online κύκλο επιτάχυνσης του ΟΚ!Τhess άρχισε και ολοκληρώνεται στις 27 Σεπτεμβρίου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομάδες που θα επιλεγούν αρχικά, θα κληθούν να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό Bootcamp 25 ωρών, στο τέλος του οποίου η κάθε ομάδα θα αξιολογηθεί για την συμμετοχή της στο πλήρες πρόγραμμα του 12ου κύκλου επιτάχυνσης.  

Για την καλύτερη προετοιμασία των ομάδων πριν από την υποβολή της αίτησης τους, οι coaches του OK!Thess θα είναι διαθέσιμοι για online συναντήσεις στις στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου, κατόπιν ραντεβού μέσω email στο mail@okthess.

Τι είναι το πρόγραμμα επιτάχυνσης;

Ο κύκλος επιτάχυνσης είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα 14 εβδομάδων που περιλαμβάνει εργαστήρια και masterclasses σε θεμελιώδη θέματα επιχειρηματικότητας και μεθοδολογίας επιχειρηματικής ανακάλυψης, εβδομαδιαίο coaching από έμπειρους ιδρυτές startup εταιρειών, και mentoring από επιτυχημένους επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων με βάση τις ανάγκες κάθε ομάδας. Ο επιταχυντής περιλαμβάνει επίσης ευκαιρίες παρουσίασης, meetups για την ανταλλαγή best practices, παρουσιάσεις επιχειρηματικών εργαλείων, δραστηριότητες δικτύωσης με εκπροσώπους του οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας και δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς. 

Από τις αρχές του 2017 μέχρι σήμερα το πρόγραμμα επιτάχυνσης του OK!Thess έχει υποστηρίξει 107 καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες. 

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), τα 3 ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της πόλης (ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΔΙΠΑΕ), τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ). Αποκλειστικός δωρητής του προγράμματος είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Χρονοδιάγραμμα

  • Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 (23:59): Προθεσμία υποβολής αιτήσεων 
  • Παρασκευή 2 Οκτωβρίου: Ολοκλήρωση της Ά φάσης αξιολόγησης και πρόσκληση των αιτούντων που θα επιλεγούν στο Bootcamp. 
  • Παρασκευή 9 έως Πέμπτη 15 Οκτωβρίου: Διεξαγωγή του Bootcamp (online εργαστήρια διάρκειας 25 ωρών, υποχρεωτικής παρακολούθησης)
  • Παρασκευή 16 Οκτωβρίου: Παρουσιάσεις των ομάδων που ολοκλήρωσαν το Bootcamp στην επιτροπή αξιολόγησης (Pitching Event). 
  • Σάββατο 17 Οκτωβρίου: Ανακοίνωση των ομάδων που θα γίνουν δεκτές στο πλήρες τετράμηνο πρόγραμμα του 12ου κύκλου επιτάχυνσης.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × four =