αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈχεις μια ιδέα; Δες τι πρέπει να κάνεις μετά, σύμφωνα με τον Richard Branson

Έχεις μια ιδέα; Δες τι πρέπει να κάνεις μετά, σύμφωνα με τον Richard Branson

«Πολλοί άνθρωποι έχουν καλές ιδέες, αλλά δεν γίνονται όλοι επιχειρηματίες». Με αυτή την φράση ξεκινά το άρθρο του ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος, Richard Branson. Και στην συνέχεια παραθέτει ένα σχέδιο 5 βημάτων. Είναι τα βήματα που πρέπει να κάνεις, έτσι ώστε η ιδέα σου να μετατραπεί σε ένα business project.

Σε blog post του, ο ιδρυτής της Virgin εξηγεί το πως θα διαπιστώσεις αν μια ιδέα είναι όντως καλή, και πως θα φτάσεις ως την έναρξη του επιχειρηματικού σου ταξιδιού.

1# Αξιολόγησε την ιδέα σου. Καλές ιδέες υπάρχουν πολλές. Και λοιπόν; Αυτό δεν αρκεί. Ρώτα τον εαυτό σου: Έχεις κάνει όλη την έρευνα που χρειάζεται γύρω από την ιδέα σου; Λύνει κάποιο μεγάλο πρόβλημα; Είναι μοναδική στην αγορά; Έχει ξανά γίνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν; Οι καλύτερες ιδέες είναι εκείνες που μπορούν να αντέξουν σε βαριά κριτική ανάλυση. Αν δεν μπορείς να το κάνεις μόνος, παρουσίασε την ιδέα σου σε ένα άτομο που εμπιστεύεσαι.

2# Πλάνο για το μέλλον. Ας υποθέσουμε ότι έχετε καταλήξει σε ένα εκπληκτικό νέο προϊόν ή υπηρεσία που πληρεί όλα τα κριτήρια που λέγαμε πριν. Το επόμενο ερώτημα είναι το εξής: Έχεις ένα πλάνο για να γίνει η ιδέα σου πραγματικότητα; Έχεις ένα business plan; Πόσα χρήματα χρειάζεσαι; Πόσους συνεργάτες; Μια ιδέα δεν έχει κανένα νόημα, αν από πίσω δεν υπάρχει ένα ρεαλιστικό πλάνο.

3# Ζύγισε τα ρίσκα. Είχες μια ιδέα, τώρα έχεις και ένα πλάνο. Πολύ ωραία. Πάμε στο επόμενο Point. Έχεις σκεφτεί τις αλλαγές που θα γίνουν στην ζωή σου; Είσαι έτοιμος να πληρώνεις για ένα διάστημα τους λογαριασμούς σου, από τις αποταμιεύσεις που ήδη έχεις; Είναι η διατήρηση του σημερινού σου τρόπου ζωής πιο σημαντική από το να έχεις ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή σου;

4# Do it. Αν έχεις φτάσει μέχρι εδώ, η συνέχεια είναι ξεκάθαρη: Κάνε το! Ξεκίνα την δουλειά αύριο το πρωί. Μπορεί να ξεκινήσεις από ένα χαμηλό επίπεδο. Μπορεί να μην έχεις στα χέρια σου όλα τα «όπλα» από την Day 1. Αλλά πρέπει να ξεκινήσεις. Και βήμα- βήμα να πας προς τα πάνω.

5# Μην σταματήσεις να το πιστεύεις. Τώρα πρέπει να δείξεις επιμονή. Να γίνουν λάθη και θα έρθουν αποτυχίες. Όμως το βασικό στοιχείο για να φτάσεις στην επιτυχία, είναι η επιμονή. Όπως λέει ο Richard Branson, ξεκίνησε την Virgin Atlantic με ένα μόνο αεροπλάνο, και χωρίς να γνωρίζει το συγκεκριμένο πεδίο. Οι περισσότεροι έκριναν ότι θα αποτύχει. Τελικά τα κατάφερε. Και σήμερα, 3 δεκαετίες μετά, κυριαρχεί ακόμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =