αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈχεις κοντά σου τοξικούς ανθρώπους; Εδώ είναι 4 έξυπνοι τρόποι για να τους διαχειριστείς

Έχεις κοντά σου τοξικούς ανθρώπους; Εδώ είναι 4 έξυπνοι τρόποι για να τους διαχειριστείς

Ήταν δύσκολο να αφήσω αυτόν τον άνθρωπο πίσω μου. Προσπάθησα να βοηθήσω. Όχι μία αλλά πολλές φορές. Όμως ότι και να έκανα, κάθε προσπάθεια και κάθε συμβουλή, έμοιαζε να χτυπάει πάνω σε ένα βράχο. Την ίδια στιγμή ένα πέπλο αρνητικής ενέργειας και πεσιμισμού απλωνόταν γύρω μου ρουφώντας κάθε τι θετικό και βυθίζοντάς με σε ένα πένθος που ποτέ δεν επέλεξα και ποτέ δεν θέλησα.

Ήρθε η ώρα να βάλω ένα τέλος. Το έκανα όχι χωρίς δυσκολία.

Μην αφήνεις τους τοξικούς ανθρώπους να καταλαμβάνουν χώρο στο κεφάλι σου. Απλά ανέβασε το τίμημα και πέταξέ τους έξω αν χρειαστεί.

Προχώρησε χωρίς αυτούς

Χρειάζομαι αυτό το άτομο στη ζωή μου;

Αυτή η ερώτηση θα πρέπει να έρθει φυσιολογικά μέσα στο μυαλό σου όταν παρά την υπομονή, τις συμβουλές και τις προσπάθειές σου ένα άτομο συνεχίζει να καταστρέφει το συναισθηματικό σου κόσμο.

Το να αφήσεις έναν τοξικό άνθρωπο πίσω, δεν σημαίνει ότι τον μισείς. Ούτε ότι δεν θέλεις το καλό του. Σημαίνει απλά ότι η δική σου ευτυχία είναι πολύ σημαντική. Και αυτό σε τελική ανάλυση είναι το ζητούμενο.

Σταμάτα να προσποιείσαι ότι η τοξική συμπεριφορά είναι εντάξει.

Ο συνεχείς αρνητισμός δεν είναι εντάξει για έναν άνθρωπο που θέλει να θεωρείται ενήλικας. Συχνά μπαίνουμε στο τρυπάκι να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε. Δυστυχώς για τους τοξικούς ανθρώπους αυτό είναι μια επιβράβευση της συμπεριφοράς τους. Το βλέπουν σαν μία ειδική μεταχείριση κάτι που τρέφει το τοξικό στοιχείο μέσα τους.

Μίλησε
Οι τοξικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τις αλλαγές της διάθεσης τους ως μέσο χειραγώγησης. Αυτό που χρειάζεσαι προκειμένου να μείνεις μακριά από παιχνίδια τα οποία μπορούν να επηρεάσουν το μυαλό σου είναι άμεσες ερωτήσεις που έχουν ως σαφή τρόπο να αμφισβητήσουν την ίδια την παραπάνω συμπεριφορά.

Τέτοιες ερωτήσεις είναι οι παρακάτω:

  • Βλέπω ότι είσαι θυμωμένος. Συμβαίνει κάτι;
  • Μοιάζεις να βαριέσαι. Μήπως θεωρείς αυτό που λέω ασήμαντο;
  • Αυτό που κάνεις με ενοχλεί. Είναι πραγματικά αυτό που θέλεις;
  • Ακόμα και μία αρχική άρνηση ανοίγει μια πόρτα σε μία πιθανή βοήθεια. Φυσικά υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η άρνηση είναι το μόνο που θα λάβεις.
  • Μην παίρνεις προσωπικά την τοξική συμπεριφορά
    Ένας τοξικός άνθρωπος θα προσπαθήσει να σου δημιουργήσει ενοχές. Να σε πείσει ότι η δική σου συμπεριφορά είναι κάπου λάθος.
  • Μείνε έξω από αυτό το παιχνίδι.

Η τοξική συμπεριφορά δεν σχετίζεται με ένα μόνο άτομο. Αντίθετα επεκτείνεται σε κάθε κοινωνική επαφή και σχέση. Τα πράγματα είναι απλά. Δεν φταις εσύ για την τοξική συμπεριφορά. Αντίθετα πρόκειται για αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο αντανακλάται μια συμπεριφορά από την ίδια την ψυχοσύνθεση του τοξικού ανθρώπου.

Πηγή: popup.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − ten =