αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈχεις επικριτές στη δουλειά σου; Εδώ είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους αντιμετωπίσεις

Έχεις επικριτές στη δουλειά σου; Εδώ είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους αντιμετωπίσεις

Το κομμάτι της εργασίας καταλαμβάνει σχεδόν όλη τη μέρα, επομένως όσο καλύτερες είναι οι συνθήκες συνεργασίας, βιώνουμε λιγότερο στρες και είμαστε πιο παραγωγικοί. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι ιδανικά για όλους, καθώς πολύ συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με τη σκληρή κριτική που τους ασκούν οι υπόλοιποι συνάδελφοι και συνεργάτες.

Η κατάσταση αυτή, μπορεί πολύ συχνά να οδηγήσει σε κακή ψυχολογία, χαμηλή αποδοτικότητα και καυγάδες. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που βιώνετε κάτι ανάλογο, σύμφωνα με το portraits.gr:

Πριν καταλήξετε σε οποιοδήποτε συμπέρασμα, κάντε στον εαυτό σας τις εξής ερωτήσεις:

Είναι μόνιμο;

Είναι διάχυτο;

Είναι προσωπικό;

Η καλύτερη λύση είναι η συγχώρεση αναλύοντας τον σκοπό της μέσα από δύο προοπτικές

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ

Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε θυμό, δυσαρέσκεια ή ντροπή όταν κάποιος κριτικάρει όλα όσα έχετε φτιάξει. Αλλά να το σκέφτεστε διαρκώς ή να καταλήξετε να τον μισείτε, δεν είναι παραγωγικό.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Πρώτα, εντοπίστε την αδικία. Δεύτερον, αποφασίστε αν όντως μπορείτε να συγχωρέσετε αυτούς τους ανθρώπους και τέλος βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι να το κάνετε.

Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να κατανοήσετε την προοπτική τους και τι μπορεί να τους οδήγησε να ενεργήσουν καθ’ αυτό τον τρόπο.

ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ 

Συγχωρώντας αυτούς τους ανθρώπους, θα καταφέρετε να τους κατανοήσετε περισσότερο, όπως και εκείνοι εσάς. Με τον τρόπο αυτό θα αρχίσετε να επικοινωνείτε καλύτερα στην πορεία, αυξάνοντας την παραγωγικότητα σας.

Η αλήθεια είναι πως η αδικία είναι εξουθενωτική και το έργο που καλείστε να φέρετε εις πέρας απαιτεί περισσότερη δουλειά απ’ ό,τι ένας καυγάς. Όμως η διαδρομή από τον θυμό στη συγχώρεση και την ενσυναίσθηση, θα σας σώσει τον χώρο για να εξετάσετε τα λάθη σας και να αναλάβετε δράση.

Επομένως αξίζει ο κόπος να βρείτε τόσο τη θέληση όσο και τη δύναμη για να συγχωρέσετε τους επικριτές σας και να αναπτύξετε μαζί τους μία καλύτερη δίοδο επικοινωνίας. Το όφελος θα είναι σίγουρα προσωπικό αλλά και συλλογικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × one =