αρχικηVIRALΈχεις δει αυτά τα 6 σημάδια στο σώμα σου; Τότε μάλλον έχεις πολύ άγχος

Έχεις δει αυτά τα 6 σημάδια στο σώμα σου; Τότε μάλλον έχεις πολύ άγχος

Έχουμε συνδέσει το άγχος με πολύ συγκεκριμένα συμπτώματα ωστόσο ο οργανισμός σας μπορεί να σας προειδοποιεί ότι πρέπει να πατήσετε pause με αρκετούς και διαφορετικούς τρόπους.

Πόνος στον αυχένα 
Η μυική τάση είναι μία από τις βασικές σωματικές εκφράσεις του άγχους και συνήθως το σφίξιμο και η ένταση εντοπίζεται στη βάση του κεφαλιού. Ένα μασάζ μπορεί να σας βοηθήσει, αλλά η διαχείριση του καθημερινού στρες είναι η μακροπρόθεσμη λύση που χρειάζεστε.

Πονοκέφαλος
Το άγχος είναι η πιο συνηθισμένη αιτία για τους πονοκεφάλους τάσης, σύμφωνα με έρευνα από την Κλινική Mayo στις ΗΠΑ. Το άγχος μπορεί επίσης να προκαλέσει κι άλλης μορφής πονοκεφάλους όπως ημικρανίες.

Ναυτία 
Μπορεί να νιώθετε έναν “κόμπο” στο στομάχι σας ή και τάση για εμετό. Σε κάθε περίπτωση το άγχος μπορεί να εκδηλωθεί με πολλά συμπτώματα του γαστρεντερικού. Η σύνδεση μεταξύ των δύο είναι πως η πέψη γίνεται πιο δύσκολη και καθυστερεί όταν το νευρικό μας σύστημα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το άγχος. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον αμερικανικό οργανισμό  Anxiety and Depression Association of America, το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου συνδέεται άμεσα με το άγχος.

Τριχόπτωση 
Η τριχόπτωση σχετίζεται με το έντονο στρες για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, επισημαίνει η Αμερικανίδα ψυχολόγος και ειδικός στη διαχείριση του άγχους Julie Pike, Ph.D. “Τυπικά, αν περνάτε μια συνηθισμένη φάση άγχους δεν θα επηρεαστούν τα μαλλιά σας. Αν όμως βιώσετε ένα έντονο γεγονός, όπως το θάνατο ενός αγαπημένου ή μια μεγάλη αλλαγή στην επαγγελματική σας ζωή, τότε πραγματικά μπορεί να βλέπετε τα μαλλιά σας να πέφτουν” επισημαίνει. Αυτό συμβαίνει επειδή ο οργανισμός στρέφει όλη του την ενέργεια στη διαχείριση του στρες, με αποτέλεσμα να σταματά προσωρινά η ανάπτυξη των τριχών. Όταν επανέλθει η λειτουργία του σε φυσιολογικούς ρυθμούς, οι τρίχες που ήταν στη φάση της ανάπτυξης θα πέσουν όλες μαζί, οπότε μπορεί όταν χτενίζεστε να βλέπετε πολλές τρίχες στη βούρτσα.

Αύξηση βάρους
Το έντονο στρες σημαίνει υψηλά επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα σας. “Η κορτιζόλη είναι η ορμόνη του άγχους που δεν μας οδηγεί απλά συχνότερα στο ψυγείο, αλλά οδηγεί τον οργανισμό μας να συσσωρεύει λίπος και θερμίδες επειδή θεωρεί ότι βρισκόμαστε σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης” εξηγεί η Pike.

Έξαρση ακμής 
Η αυξημένη κορτιζόλη συνδέεται επίσης με την κυστική ακμή, ερεθισμένα σπυράκια με πύον, που δεν υποχωρούν εύκολα με τη συνηθισμένη φαρμακευτική ή καλλυντική αγωγή.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + six =