αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈχεις αναβλητικότητα; Εδώ είναι τα 4 αρνητικά αποτελέσματα που θα δεις

Έχεις αναβλητικότητα; Εδώ είναι τα 4 αρνητικά αποτελέσματα που θα δεις

Είναι σίγουρα ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που κάποιος δεν φτάνει στους στόχους του. Τον ρωτάς πότε σκοπεύει να βάλει σε εφαρμογή τα σχέδια του, και η απάντηση είναι «αργότερα», «το επόμενο έτος», «την επόμενη σεζόν». Γενικά οι όποιες κινήσεις πάνε για μετά. Υπάρχει η αναβλητικότητα στη μέση. Ένα στοιχείο που μπορεί να σε βάλει μέσα σε έναν φαύλο κύκλο από τον οποίο δύσκολα ξεμπλέκεις.

Αλλά τι αρνητικά αποτελέσματα θα δεις στην ζωή σου, αν είσαι αναβλητικός; Εδώ είναι 4 χαρακτηριστικά παραδείγματα. Τα οποία ίσως σε κάνουν… να αλλάξει γνώμη.

1# Χάνεις πολύτιμο χρόνο. Το έχουμε ξανά πει, το σημαντικότερο στοιχείο σε αυτή τη ζωή είναι ο χρόνος. Όσο χρόνο ξοδεύεις, μετά αυτός δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Ούτε μπορείς… να δανειστείς χρόνο. Εσύ ξέρεις πόσο χρόνο αφήνεις να περνά με την αναβλητικότητα σου; Συνήθως δεν το καταλαβαίνουμε τη στιγμή που συμβαίνει. Αλλά σίγουρα θα το καταλάβεις στο μέλλον. Όμως τότε δεν θα μπορείς να γυρίσεις πίσω.

2# Θα χάσεις ευκαιρίες. Κάποια πράγματα, πρέπει να γίνονται άμεσα. Την στιγμή που παρουσιάζονται μπροστά σου. Μετά η ευκαιρία χάνεται. Αν έχεις μια νοοτροπία που λέει ότι όλα θα γίνουν… αργότερα, θα χάσεις μεγάλες ευκαιρίες. Και μετά ίσως αναγκαστείς να συμβιβαστείς με πιο κακές επιλογές.

3# Πέφτει το ηθικό σου. Όταν δεν έρχονται καλά αποτελέσματα, από ένα σημείο και μετά πέφτει και η ψυχολογία σου. Ειδικά να βλέπεις άλλους γύρω σου να πετυχαίνουν, αυθόρμητα θα κάνεις την σύγκριση. Και θα αρχίσεις να αναρωτιέσαι τι δεν κάνεις καλά.

4# Χαλάει η φήμη σου. Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο αυτό που σκέφτεσαι εσύ, και πέφτει το ηθικό σου. Το ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ίσως τι σκέφτονται οι άλλοι στην αγορά για εσένα. Αν δεν φέρνεις καλά αποτελέσματα για μεγάλο διάστημα, χαλάει η φήμη σου. Κάτι το οποίο θα σου δώσει λιγότερες ευκαιρίες. Είπαμε, όλα είναι φαύλος κύκλος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 7 =