αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈχεις έναν ανταγωνιστικό συνάδελφο στο γραφείο; Εδώ είναι τα 3 «tips σωτηρίας»

Έχεις έναν ανταγωνιστικό συνάδελφο στο γραφείο; Εδώ είναι τα 3 «tips σωτηρίας»

Λογικά ξέρεις για τι πράγμα θα σου μιλήσουμε: για εκείνον τον τύπο στο γραφείο που σε κάνει να νιώθεις ότι συμμετέχεις σε διαγωνισμό ταλέντων κάθε στιγμή της εργασιακής σου ζωής. Που σε ανταγωνίζεται κάθε λεπτό. Που σου κάνει πολλές φορές τη ζωή κόλαση.

Ο ανταγωνισμός είναι λογικό να υπάρχει σε κάθε εργασιακό περιβάλλον. Εδώ καμιά φορά υπάρχει μεταξύ φίλων, πόσω μάλλον όταν μπαίνει το θέμα «καριέρα» στη μέση. Καλό είναι, λοιπόν, να τον χρησιμοποιήσεις υπέρ σου. Και να μετατρέψεις το κλίμα από «εργασιακή ζούγκλα» σε ευγενή άμιλλα.

Ξεκίνα σήμερα κάνοντας τα παρακάτω 3 απλά βήματα και δεν θα χάσεις.

Κάν’ τον φίλο σου

Εκείνος μπορεί να σε βλέπει σαν εχθρό. Να προσπαθεί να δείξει ότι είναι πολύ καλύτερος -συνέχεια και με την παραμικρή αφορμή. Να κοιτάει να σου κλέψει τις ιδέες ή ακόμα και να παρουσιάσει κάποιο δικό σου επιτυχημένο project ως δικό του. Μπορεί μέχρι και να βάζει λόγια για σένα στους προϊστάμενους και τους άλλους συναδέλφους.

Ξέρεις κάτι; Μη δίνεις σημασία. Αντίθετα κάνε το βήμα παραπάνω. Φρόντισε να τον κάνεις φίλο σου κι ας σε βλέπει σαν εχθρό. Χρησιμοποίησε την ευγένεια και την υπομονή σου. Και δείξε έμπρακτα ότι τον υπολογίζεις. Πρότεινέ του πράγματα όπως: «έχω μια πολύ καλή ιδέα, μήπως θα ήθελες να δουλέψουμε μαζί πάνω σε αυτή;».

Χρησιμοποίησε τον ανταγωνισμό υπέρ σου

Κακά τα ψέματα, λίγος εργασιακός ανταγωνισμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Διότι χωρίς αυτόν εύκολα κανείς βαλτώνει και εγκλωβίζεται σε μια κατάσταση. Άλλωστε καλό είναι να δείξεις τι αξίζεις πραγματικά -σε προϊστάμενους, υφιστάμενους, συναδέλφους και σε εκείνον τον ανταγωνιστικό τύπο τελικά.

Έτσι κάθε φορά που προσπαθεί να σου βάλει τρικλοποδιά ή να βγει από πάνω είναι για σένα μια πολύ καλή ευκαιρία για να ακονίσεις τις ικανότητες σου. Κοίτα, λοιπόν, να ξεπερνάς τα εμπόδια που σου βάζει και να φέρνεις καλύτερα αποτελέσματα από εκείνον χωρίς να τον αφήνεις σε επηρεάζει. Μην κοντράρεις μαζί του αφού αυτό θέλει. Εσύ μπορείς να τον «κερδίσεις» με την ποιότητά σου.

H ακεραιότητα είναι ο καλύτερος φίλος σου

Μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Bentley έδειξε πως εκείνο το προσόν που θεωρούν ως κυριότερο οι λεγόμενοι Business Leaders κατά 84% είναι η ακεραιότητα. Άλλα σημαντικά προσόντα είναι ο επαγγελματισμός (75%) και η ομαδικότητα (71%).

Αυτά είναι λοιπόν τα όπλα σου ενάντια στον «ανταγωνιστή συνάδελφο». Με αυτά μπορείς να νικήσεις όλες τις μεθόδους (που πολλές φορές τι λες και ύπουλες) που χρησιμοποιεί. Αν καταφέρεις λοιπόν να είσαι εκείνος που σε εμπιστεύονται για την ακεραιότητά σου, που σέβονται για τον επαγγελματισμό σου και χαίρονται να δουλεύουν μαζί σου εξαιτίας της ομαδικότητάς σου λογικά δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα και κανέναν.

Πηγή: Askmen.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + eight =