αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈχεις άγχος για ένα συγκεκριμένο πράγμα; Χρησιμοποίησε την τεχνική των 30 δευτερολέπτων

Έχεις άγχος για ένα συγκεκριμένο πράγμα; Χρησιμοποίησε την τεχνική των 30 δευτερολέπτων

Το άγχος έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Ειδικά αν είσαι επιχειρηματίας, είναι σίγουρο ότι η κατάσταση γίνεται… ακόμα πιο ζόρικη. Τι μπορείς να κάνεις για αυτό; Το Thrive Global σε άρθρο του, παραθέτει τον κανόνα των 30 δευτερολέπτων. Σύμφωνα με αυτόν, κάθε φορά που έχεις άγχος για κάτι, μπορείς να κάνεις το εξής απλό: Να πάρεις μισό λεπτό από τον χρόνο σου, χαρτί και μολύβι, και να προσπαθήσεις να περιγράψεις τι ακριβώς νιώθεις για την πηγή του άγχους σου, στην εκάστοτε περίπτωση.

Έρευνα απεικόνισης εγκεφάλου, η οποία παρουσιάστηκε το 2007 από τον ψυχολόγο, Matthew Lieberman, έδειξε ότι όταν οι άνθρωποι ονομάζουν αυτό που αισθάνονται, το άγχος και τα γενικότερα συναισθήματα γίνονται λιγότερο έντονα.

Κάποιες μορφές άγχους μπορεί να είναι χρήσιμες – οι ψυχολόγοι λένε ότι είναι ένας τρόπος με τον οποίο ο εγκέφαλος σας ζητά να προετοιμαστείτε για πράγματα που μπορεί να έρθουν μπροστά. Οι άνθρωποι που δεν έχουν καθόλου άγχος στην ζωή τους, συνήθως δεν καταφέρνουν να φτάσουν σε κάτι σπουδαίο.

Αλλά το άγχος γίνεται δυσλειτουργικό όταν αρχίζει να περιορίζει τη ζωή σας – εμποδίζοντας σας να πάτε σε συνέντευξη εργασίας, να ξεκινήσετε ένα νέο project ή να δοκιμάσετε ένα νέο άθλημα. 

Έτσι την επόμενη φορά που θα νιώσεις άγχος για κάτι, χρησιμοποίησε τον κανόνα των 30 δευτερολέπτων. Βρες την πηγή του άγχος και γράψε τι ακριβώς νιώθεις για αυτή. Θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς την κατάσταση καλύτερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =