αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΈφυγε από τον τραπεζικό κλάδο, άνοιξε ελληνική καντίνα στο Λονδίνο και σαρώνει: Ο Τηλέμαχος Αργυρίου μιλά στο It’s Possible

Έφυγε από τον τραπεζικό κλάδο, άνοιξε ελληνική καντίνα στο Λονδίνο και σαρώνει: Ο Τηλέμαχος Αργυρίου μιλά στο It’s Possible

Πόσο δύσκολο είναι, άραγε, να αφήσεις έναν κλάδο σαν τον τραπεζικό και να ρισκάρεις να ανοίξεις μια ελληνική καντίνα στο Λονδίνο; Το σενάριο αυτό μπορεί να μοιάζει βγαλμένο από ταινία, υπάρχει όμως ένας άνθρωπος που το έχει κάνει πραγματικότητα.

Ο Τηλέμαχος Αργυρίου ακολούθησε αυτή τη διαδρομή. Μιλά στο It’s Possible για τη δική του, ιδιαίτερη ιστορία επιτυχίας. Εξηγεί με απλά λόγια το πώς πήρε αυτή τη μεγάλη απόφαση, πόσες ώρες χρειάζεται να δουλεύει ένας ιδιοκτήτης καντίνας, ενώ αποκαλύπτει ότι σε λίγες εβδομάδες έρχεται το δεύτερο food truck με το γνωστό πλέον όνομα «Kalimera».

Εσείς εργαζόσασταν στον τραπεζικό κλάδο. Πως πήρατε την απόφαση να αλλάξετε εντελώς καριέρα και να ανοίξετε μια ελληνική καντίνα στο Λονδίνο;

Είχα καταλάβει ότι ο κύκλος μου στον χρηματοοικονομικό κλάδο είχε λήξει και ήθελα να κάνω κάτι πιο προσωπικό και σε σχέση με την εστίαση, έναν κλάδο που πάντα με ενδιέφερε προσωπικά. Η καντίνα έγινε λόγω της ευκολίας κι αμεσότητας για να φτάσει το όλο εγχείρημα στο κοινό του.

Ποια φαγητά μπορεί να βρει κάποιος σε εσάς και ποια δείχνουν να προτιμούν περισσότερο όσοι ζουν στο Λονδίνο;

Έχουμε ένα διευρυμένο μενού σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας από σουβλάκι μέχρι γεμιστά και πίτες, αναλόγως τον χώρο και την περίσταση (καντίνα σε αγορές, ιδιωτικό γεγονός, catering σε γραφεία ή στους μόνιμους χώρους μας στο Camden και στο Stratford). Το σουβλάκι έχει τη μερίδα του λέωντος και ακολουθεί ο μουσακάς, ένα πιάτο που το ξέρουν και αρέσει.

Ο Τηλέμαχος Αργυρίου επί το έργον

Ποιες είναι οι πρώτες αντιδράσεις των Ελλήνων που βρίσκονται εκεί, και ξαφνικά βλέπουν μπροστά τους… μια ελληνική καντίνα;

Θετικές που βλέπουν ένα κομμάτι της Ελλάδος, αρνητικές γιατί δεν κάνουμε παραδοσιακό ελληνικό φαγητό.

Στο καθαρά business κομμάτι, ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάποιος που έχει μια τέτοια επιχείρηση και πόσες ώρες πρέπει να εργάζεται περίπου την ημέρα;

Οι δυσκολίες είναι αυτές που αντιμετωπίζει οποιοδήποτε επιχειρηματίας σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου – πλην του ότι το κράτος είναι άκρα φιλικό προς το επιχειρείν και δεν βάζει κανένα εμπόδιο ως προς αυτό.

Σχετικά με τις ώρες, κάποιος πρέπει να δουλεύει όσες περισσότερες μπορεί, η επιχείρηση δεν σταματάει ποτέ. Δεν υπάρχουν σαββατοκύριακα και ελάχιστες διακοπές.

Θα το σκεφτόσασταν να επεκταθείτε ακόμα περισσότερο και ίσως να φτιάχνατε ουσιαστικά ένα brand με food trucks;

Το δεύτερο food truck έρχεται σε λίγες εβδομάδες, περισσότερο για να καλύψει τον αυξανόμενο τομέα των ιδιωτικών γεγονότων.

Ποια είναι η συμβουλή που θα δίνατε σε έναν νέο που θέλει να ξεκινήσει μια δική του επιχείρηση;

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα χωρίς λύση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − one =