αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈφτιαξες την νέα σου επιχείρηση. Και τώρα; Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να βρεις τους πρώτους σου πελάτες

Έφτιαξες την νέα σου επιχείρηση. Και τώρα; Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να βρεις τους πρώτους σου πελάτες

Είχες την «καταπληκτική ιδέα». Και όχι μόνο αυτό, αλλά πήγες ένα βήμα παρακάτω από αυτό που πάνε οι περισσότεροι: Την έκανες άμεσα πραγματικότητα. Ενώ το project σου έχει βγει στην αγορά, τώρα υπάρχει ένα άλλο task που πρέπει να βγάλεις σε πέρας. Πρέπει να βρεις τους πρώτους σου πελάτες. Είναι αυτοί που θα σου δώσουν το πρώτο feedback και φυσικά θα σου προσφέρουν κάποια έσοδα.

Πρακτικά όμως, πως μπορεί να γίνει αυτό; Πως μπορεί, δηλαδή, ένα project που ξεκινά από το μηδέν, να βρει τους πρώτους του πελάτες; Το It’s Possible παραθέτει 4 βασικές επιλογές, τις οποίες μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας.

1# Πήγαινε σε events: Σίγουρα υπάρχουν events που ταιριάζουν στο εγχείρημα σου. Ξεκίνα να πηγαίνεις εκεί. Είτε ως απλός θεατής, είτε ως ομιλητής (αν έχεις τη δυνατότητα). Είναι ένας δωρεάν τρόπος για να κάνεις γνωστό το δημιούργημα σου.

2# Το προσωπικό σου δίκτυο: Κι όμως οι πρώτοι πελάτες σου ίσως είναι… ήδη γνωστοί σου. Κοίτα στο προσωπικό σου δίκτυο, και ψάξε για ανθρώπους που πιθανόν να ενδιαφέρονται για αυτό που έχεις φτιάξει.

3# Κοινότητες: Ψάξε επίσης για κοινότητες ή οργανώσεις που σχετίζονται με το πεδίο που σε ενδιαφέρει. Εκεί θα βρεις και ανθρώπους που θα θέλουν να το χρησιμοποιήσουν, αλλά και άτομα που θα μπορούν να σου δώσουν συμβουλές.

4# Facebook Groups: Δεν γίνεται να μην χρησιμοποιήσεις τα social media. Δες αν υπάρχουν Facebook Groups που να σχετίζονται με το project σου. Αν για παράδειγμα έχεις φτιάξει ένα «εργαλείο» για προγραμματιστές, δες αν υπάρχουν group με προγραμματιστές. Το καλό εδώ, είναι ότι το κοινό είναι πολύ στοχευμένο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + ten =