αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Έφτιαξα αυτό που αγόρασες αλλά δεν έχω πληρωθεί»: Τα κρυμμένα μηνύματα που εντοπίζουν οι πελάτες σε ρούχα των Zara

«Έφτιαξα αυτό που αγόρασες αλλά δεν έχω πληρωθεί»: Τα κρυμμένα μηνύματα που εντοπίζουν οι πελάτες σε ρούχα των Zara

Αρκεί ένα εκτενές ρεπορτάζ των New York Times και του πρακτορείου Associated Press για να σκορπίσει το άγχος στους υπεύθυνους της πιο διάσημης αλυσίδας ρούχων στον κόσμο αλλά και την έκπληξη στον ορκισμένων θαυμαστών των προϊόντων Zara, οι οποίοι φυσικά είναι αμέτρητοι.

Όπως διαβάζουμε στο Womantoc.gr, το στόρυ ξεκίνησε όταν πελάτες των καταστημάτων Zara στην Κωνσταντινούπολη βρήκαν μέσα στα ρούχα που αγόρασαν κρυμμένα, ανώνυμα μηνύματα από εργαζόμενους της εταιρίας, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται και ζητούν βοήθεια προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην ιστορία εκμετάλλευσής τους.

Τα εν λόγω μηνύματα έγραφαν απλά «Έφτιαξα αυτό που αγόρασες αλλά δεν έχω πληρωθεί για την εργασία μου» και ζητάει από τον κόσμο να τους στηρίξει και να βοηθήσει προκειμένου ο κολοσσός της μόδας να αναγκαστεί να τους πληρώσει.

Το μήνυμα στα τουρκικά κρυμμένο μέσα σε σακάκι των Zara. 

Aυτή τη στιγμή η επικρατέστερη εκδοχή για την υπόθεση είναι ότι αρκετοί εργαζόμενοι εξωτερικών συνεργατών που έχουν αναλάβει την κατασκευή των ενδυμάτων Zara πηγαίνουν στα καταστήματα Zara και αφήνουν τις ετικέτες μέσα στα ρούχα.

Οι ετικέτες αναγράφουν ότι οι εργαζόμενοι απασχολούνταν από την εταιρία Bravo, η οποία έκλεισε αιφνιδίως και τους άφησε απλήρωτους οφείλοντάς τους μισθούς τριών μηνών και τις αποζημιώσεις.

«Μοιραστείτε στα κοινωνικά μέσα με το hashtag #JusticeForBravoWorkers, μια φωτογραφία αυτής της ετικέτας» γράφει το μήνυμα που υπάρχει στις κρυμμένες ετικέτες.

Η Inditex, η εταιρία στην οποία ανήκει η αλυσίδα των Zara, δεν έχει μέχρι στιγμής απαντήσει τίποτα σχετικό με την παράξενη αυτή υπόθεση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × two =