αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈφτιαξαν φάρμα κρυπτονομισμάτων… με χιλιάδες Playstation 4 (ΦΩΤΟ)

Έφτιαξαν φάρμα κρυπτονομισμάτων… με χιλιάδες Playstation 4 (ΦΩΤΟ)

Η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της Ουκρανίας (SBU) εκτέλεσε επιτυχώς μία επιδρομή σε μία φάρμα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων η οποία έκλεβε ρεύμα από το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας. Ωστόσο το ξεχωριστό σε αυτήν την υπόθεση, είναι πως οι αστυνομικοί, αντί να βρουν κάρτες γραφικών ή ειδικό mining εξοπλισμό, αντίκρυσαν χιλιάδες PS4 Pro τοποθετημένα κάθετα το ένα δίπλα στο άλλο. Μάλιστα, σύμφωνα με την αναφορά, κατάσχεσαν 5.000 gaming συσκευές, 3.800 από τις οποίες ήταν κονσόλες.

Η αξία του ρεύματος που κλάπηκε ξεπερνά τις €200.000 το μήνα, ενώ το τοπικό δίκτυο λίγο έλλειψε να καταρρεύσει και να αφήσει ολόκληρες γειτονιές στην πόλη Vinnytsia των 400.000 κατοίκων χωρίς ρεύμα. Η αποθήκη βρισκόταν ακριβώς δίπλα από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας διανομής ενέργειας Vinnytsiablenergo, η οποία όμως αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή, ενώ τονίζει πως δε βρέθηκαν στοιχεία ρευματοκλοπής.

Για να αποκρύψουν τη ρευματοκλοπή, οι crypto miners χρησιμοποιήσαν “πειραγμένους” μετρητές οι οποίοι δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματική κατανάλωση ρεύματος. Η αστυνομία προσπαθεί τώρα να αναγνωρίσει όλους τους υπόπτους και να διαπιστώσει αν ενεπλάκησαν σε αυτό στελέχη της εταιρίας.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 12 =