αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈφτιαξαν το ελληνικό «Airbnb των στρατιωτικών» για να βρίσκουν σπίτια

Έφτιαξαν το ελληνικό «Airbnb των στρατιωτικών» για να βρίσκουν σπίτια

Μπορεί το Airbnb να έχει… εξαπλωθεί παντού, με θετικές και αρνητικές συνέπειες, φαίνεται όμως ότι κάπου εκεί προκύπτουν και ευκαιρίες. Εδώ και μερικούς μήνες είναι στον ιντερνετικό αέρα το ελληνικό «airbnb των στρατιωτικών».

Με επικεφαλής τον κ. Νίκο Καζάκα, έναν άνθρωπο που ασχολείται κυρίως με το Social Media Marketing και γενικά με το ψηφιακό περιβάλλον, η ομάδα δημιούργησε μια ιστοσελίδα εύρεσης ακινήτων για στρατιωτικούς, και ευρύτερα ένστολους, που δυσκολεύονται να βρουν σπίτι λόγω Airbnb.

Πρόκειται για το MilitaryHouses.gr, ένα πρωτοποριακό σάιτ αγγελιών ακινήτων, το οποίο δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, λειτουργεί χωρίς μεσίτες, και δίχως επιβάρυνση για τα μέλη του.

«Εγώ και η ομάδα μου δεν είμαστε στρατιωτικοί. Τρέχουμε κάποια πρότζεκτς σχετικά με το διαδίκτυο. Πριν από περίπου ένα χρόνο, μεταφέρθηκαν από στρατιωτικούς στην ομάδα μας τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τη βραχυχρόνια μίσθωση, τύπου Airbnb, και την εύρεση κατοικίας. Τότε βάλαμε μπροστά αυτήν την ιδέα» εξηγεί στο iefimerida.gr ο επικεφαλής του εγχειρήματος κ. Νίκος Καζάκας.

Οπως εξηγεί, «όλη η ομάδα μαζί, με ένα πολύ χαμηλό μπάτζετ, ξεκινήσαμε να το στήνουμε για να κάνουμε ένα κρας τεστ στην αγορά. Η ανταπόκριση είναι από την αρχή τεράστια! Εχουμε ήδη χιλιάδες μέλη, ενώ διαρκώς λαμβάνουμε μηνύματα και αιτήσεις για να βάλουμε και άλλoυς στην κοινότητά μας -και όχι μόνο από ένστολους- κάτι το οποίο υλοποιούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε ανθρώπους που ζητάνε τη βοήθειά μας» τονίζει ο κ. Καζάκας του MilitaryHouses.gr.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 5 =