αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈφοδος στα γραφεία της ACS από ελεγκτές του Υπουργείου Ανάπτυξης, μετά τις καταγγελίες

Έφοδος στα γραφεία της ACS από ελεγκτές του Υπουργείου Ανάπτυξης, μετά τις καταγγελίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή αυτεπάγγελτος έλεγχος, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ταχυμεταφορών ACS, από κλιμάκιο ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και της οικονομικής αστυνομίας, αναφέρουν πηγές με γνώση, τις οποίες επικαλείται το capital.gr.

Ο έλεγχος πραγματοποιείται μετά από καταγγελίες πελατών της ACS ότι έχει υπάρξει μονομερής αλλαγή των συμφωνημένων όρων συνεργασίας. Οι ίδιοι έχουν καταγγείλει αδικαιολόγητη και καταχρηστική συμπεριφορά από μέρους της ACS.

Χθες Πέμπτη ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων και η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου με κοινή ανακοίνωσή τους, γνωστοποίησαν ότι ενημέρωσαν το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ταχυμεταφορών προχώρησε σε αιφνιδιαστική αλλαγή του τιμοκαταλόγου της με επιπλέον επιβάρυνση κατά 22,5% από την 1η Απριλίου, αγνοώντας προσφορές που έχει προτείνει, ακόμη και συμφωνίες σε ισχύ.

Πρακτική η οποία αν ισχύει αντιβαίνει στα όσα ορίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στις 20 Μαρτίου. Βάσει αυτής προβλέπονται “περιορισμοί, αναφορικά με την συνομολόγηση και λήψη περιουσιακών ωφελημάτων, που αφορούν στην πώληση οποιουδήποτε αγαθού, ή υπηρεσίας, που είναι απαραίτητα για την υγεία, τη διατροφή, τη μετακίνηση και την ασφάλεια του καταναλωτή, ιδίως  δε των φαρμακευτικών προϊόντων, των μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής, όπως χειρουργικών μασκών, αντισηπτικών υγρών και άλλων υλικών απολύμανσης, εφόσον τα ωφελήματα αυτά υπερβαίνουν την αξία της παροχής, τόσο ώστε, το μικτό περιθώριο κέρδους, να είναι μεγαλύτερο από αυτό, της προ της 1ης Φεβρουαρίου 2020, για τα ως άνω προϊόντα και υπηρεσίες”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ACS έκανε αυξήσεις 22,5% στον τιμοκατάλογο της»: Τι καταγγέλλουν οι Σύλλογοι Εκδοτών

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + fifteen =