αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈτσι θα είναι τα Προσφυγικά στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας μετά την ανάπλαση

Έτσι θα είναι τα Προσφυγικά στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας μετά την ανάπλαση

Σε δύο φάσεις θα επιστρέψουν η ζωή και το φως στην περιοχή των Προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς αυτήν τη στιγµή ετοιµάζεται ο διαγωνισµός για τον ανάδοχο της ανακαίνισης των οκτώ κτιρίων, ενώ σε επόµενο χρόνο θα ακολουθήσουν εργασίες για τον περιβάλλοντα χώρο και το υπόγειο πάρκινγκ. Όπως διαβάζουμε στο Έθνος, οι διαδικασίες «τρέχουν» µε γρήγορους ρυθµούς από την «Ανάπλαση Αθήνας», µε στόχο να εγκατασταθεί ο εργολάβος µέσα στο καλοκαίρι και να ξεκινήσει τις εργασίες µε στόχο:

  1. Να αποκατασταθούν οι όψεις και τα δώµατα των οκτώ κτισµάτων που «τρέχουν» παράλληλα µε την Αλεξάνδρας και είχαν αποκτήσει αποκρουστική όψη τα τελευταία χρόνια λόγω εγκατάλειψης. (Θα γίνουν έργα στήριξης στους προβόλους των µπαλκονιών, θα ξηλωθούν και θα αντικατασταθούν οι σοβάδες, θα αποκατασταθούν οι πλάκες στις ταράτσες.)
  2. Να αποκατασταθούν οι φθορές στους κοινόχρηστους χώρους.
  3. Να γίνουν, όπου απαιτείται, στατικές επεµβάσεις στην τοιχοποιία ή και στον φέροντα οργανισµό.
  4. Τα 177 διαµερίσµατα που έχουν περάσει στην κυριότητα της Περιφέρειας Αττικής και βρίσκονται στις πιο µπροστινές προς τη Λεωφόρο πολυκατοικίες να ανακαινισθούν πλήρως στο εσωτερικό τους. Επίσης, να γίνουν κάποιες διαρρυθµίσεις µε κύριο αντικείµενο τη διεύρυνση στους χώρους των λουτρών.

Στις τέσσερις πολυκατοικίες που βρίσκονται πιο πίσω και κοντά στο νοσοκοµείο «Ελπίς» υπάρχουν διάσπαρτα 51 διαµερίσµατα τα οποία παραµένουν ιδιόκτητα και ανήκουν στους ενοίκους-απογόνους των προσφύγων που εγκαταστάθηκαν εκεί στη δεκαετία του ’30. Η Περιφέρεια Αττικής δεν µπορεί να αναλάβει την ανακαίνισή τους, αλλά, σύµφωνα µε πληροφορίες από την «Ανάπλαση Αθήνας», θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε µε ένα ποσό που θα προϋπολογιστεί από τα τεύχη δηµοπράτησης να µείνει περιθώριο για εργασίες εσωτερικής διαρρύθµισης. Με άλλα λόγια, εφόσον θα υπάρχει ήδη εγκατεστηµένος εργολάβος, αυτός να ασχοληθεί και µε τα ιδιόκτητα διαµερίσµατα, όπου, όµως, το κόστος θα αναλαµβάνουν οι κάτοχοί τους, ενώ εξετάζεται η δυνατότητα και κάποιας µορφής επιδότηση.

Το κονδύλι που θα διατεθεί για τα έργα αυτής της πρώτης φάσης υπολογίζεται να κυµανθεί γύρω στα 12 εκατ. ευρώ.

Σε αυτήν τη φάση δεν θα γίνουν εργασίες στους αδόµητους χώρους που περιβάλλουν τα κτίρια και ξεπερνούν τα 10 στρέµµατα. Θα πρέπει να λυθούν διάφορες εκκρεµότητες και να γίνει τοπικό ρυµοτοµικό σχέδιο προκειµένου αυτές οι εκτάσεις να οργανωθούν και να διαµορφωθούν πεζόδροµοι, χώροι άθλησης και πρασίνου, παιδικές χαρές και ό,τι άλλο επιλεγεί.

Στις συζητήσεις που ήδη γίνονται περιλαµβάνεται και σχέδιο για δηµιουργία υπόγειου χώρου στάθµευσης ανάµεσα σε πολυκατοικίες που αφήνουν κάπως µεγαλύτερο ελεύθερο χώρο – ο οποίος εδώ και χρόνια χρησιµοποιείται ως υπαίθριο πάρκινγκ. Μετά την ανακαίνισή τους, τα 177 διαµερίσµατα θα διατεθούν:

  • Για τη φιλοξενία ασθενών που έχουν ανάγκη από συχνές θεραπείες και συγγενών ασθενών, κυρίως από την περιφέρεια, που νοσηλεύονται στο διπλανό αντικαρκινικό νοσοκοµείο «Αγιος Σάββας».
  • Για τις στεγαστικές ανάγκες κοινωνικής πρόνοιας για άπορες οικογένειες, φοιτητές και µετανάστες.
  • Για να γίνει Μουσείο Μικρασιατικής Κληρονοµίας (σε µία από τις πολυκατοικίες, από αυτές που βλέπουν προς τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 16 =