αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈτσι θα είναι τα μελλοντικά πλοία της Samsung Heavy

Έτσι θα είναι τα μελλοντικά πλοία της Samsung Heavy

Η Samsung Heavy Industries (SHI) αποκάλυψε τα πρόσφατα νέα εντυπωσιακά σχέδια των πλοίων της σε μια έκθεση τεχνολογίας στην Ευρώπη.

Η Νοτιοκορεάτικη ναυπηγική εταιρεία στοχεύει τους Ευρωπαίους πελάτες της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία, παρουσιάζοντας νέες ιδέες για πλοία μεταφοράς LNG και νέα φιλικά προς το περιβάλλον πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Ένα πλοίο LNG που παρουσιάστηκε θα διαθέτει τρεις δεξαμενές φορτίου αντί για τις παραδοσιακές τέσσερις, βελτιωμένο boil-off άνω του 5% και, σύμφωνα με τη Samsung Heavy, σημαντικά χαμηλότερο κόστος συντήρησης λόγω του λιγότερου εξοπλισμού και των ανταλλακτικών που απαιτούνται για κάθε δεξαμενή φορτίου.

Αυτός ο σχεδιασμός αναπτύχθηκε από κοινού με την γαλλική GTT που ειδικεύεται στον περιορισμό φορτίου LNG και έλαβε αρχική έγκριση τον νηογνώμονα Lloyd’s Register.

Η σχεδίαση εμπορευματοκιβωτίων SHI που παρουσιάστηκε στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα θα επιτρέψει την πρόωση με μεθανόλη και αμμωνία στο μέλλον.

Επιπλέον, έχει συμπεριληφθεί μια νέα ιδέα διαχωρισμού του λειτουργικού τμήματος και του ζωεου ενδιαίτησεως για την εξασφάλιση πρόσθετου χώρου φόρτωσης έως και 8%.

Η Samsung Heavy έχει αναπτύξει διάφορες λύσεις για την επόμενη γενιά πλοίων, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα, κυψελών καυσίμου, αμμωνίας και υδρογόνου, καθώς και την ανάπτυξη αυτόνομων και έξυπνων πλοίων.

Η ναυπηγική εταιρεία ανέπτυξε επίσης πρόσφατα ένα σχέδιο για μια πλωτή εγκατάσταση παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου επόμενης γενιάς (FLNG) για έναν τομέα που προβλέπεται για 35 δισεκατομμύρια δολάρια σε συμβάσεις μηχανικής, προμήθειας και κατασκευής (EPC) μέχρι το τέλος του 2027.

Πηγή: e-nautilia.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × four =