αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈτσι θα είναι ο Πύργος του Πειραιά μετά το ολικό λίφτινγκ (ΒΙΝΤΕΟ)

Έτσι θα είναι ο Πύργος του Πειραιά μετά το ολικό λίφτινγκ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από 45 ολόκληρα χρόνια, ο Πύργος του Πειραιά θα ξανά ζωντανέψει, με την ανακατασκευή του να είναι σε εξέλιξη.

Μία γεύση από την νέα εικόνα του, έδωσε η ΕΡΤ και η εκπομπή “Με νέα ματιά”. Μιλώντας στην εκπομπή, ο πολιτικός μηχανικός Νατάλης Πέτροβιτς εξήγησε ότι η απόκλιση του κτιρίου από την κατακόρυφο στα 80 μέτρα είναι 2,5 εκατοστά, κάτι που ουσιαστικά «ακυρώνει» τον αστικό μύθο που αφορά στο ότι «γέρνει» ο πύργος.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν είχαμε τα αρχικά σχέδια και έπρεπε να ξαναφτιάξουμε απ’ την αρχή τον πύργο τουλάχιστον στο μοντέλο μας, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία BIM*», είπε μεταξύ άλλων.

*Το Building Information Modeling (BIM) είναι η διαδικασία που περιλαμβάνει την παραγωγή και διαχείριση των ψηφιακών αναπαραστάσεων των φυσικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών των χώρων που περιγράφονται. Τα μοντέλα BIM είναι αρχεία από τα οποία μπορούν να εξαχθούν, ανταλλαχθούν ή να δικτυωθούν κατάλληλα ώστε να υποστηρίξουν την λήψη αποφάσεων σε σχέση με το κτήριο ή οποιοδήποτε άλλο δομικό στοιχείο ενεργητικού. Λογισμικό BIM χρησιμοποιείται από άτομα, επιχειρήσεις και κυβερνητικούς οργανισμούς οι οποίοι σχεδιάζουν, κατασκευάζουν, λειτουργούν και συντηρούν διάφορες υποδομές σε τομείς όπως επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, δρόμοι, λιμάνια, σήραγγες κλπ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 8 =