αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈτσι θα γίνει η Αγορά του Πειραιά δίπλα από το νέο εμβληματικό Πύργο

Έτσι θα γίνει η Αγορά του Πειραιά δίπλα από το νέο εμβληματικό Πύργο

Ο Γιάννης Μώραλης παρουσίασε στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης και σε καταστηματάρχες της περιοχής, τα τελικά σχέδια του νέου βιοκλιματικού στεγάστρου, το οποίο θα τοποθετηθεί στην αγορά τροφίμων του Πειραιά, δίπλα στον εμβληματικό Πύργο.

Είναι μια σημαντική ανάπλαση που σχεδίασε η Δημοτική Αρχή Πειραιά, την οποία θα εκτελέσει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Πειραιά «Πειραιάς Plus».

Πρόκειται για το νέο βιοκλιματικό στέγαστρο, το οποίο θα τοποθετηθεί στην αγορά τροφίμων του Πειραιά, δίπλα στον Πύργο, το οποίο αποτελείται από μεταλλικά και γυάλινα στοιχεία, καθώς και από φωτοβολταϊκά σώματα, τα οποία θα αξιοποιηθούν για τον φωτισμό του.

Επιπλέον, θα ανακατασκευαστούν τα πεζοδρόμια, καθώς και οι δρόμοι που είναι γύρω από τον Πύργο και θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για την αισθητική αναβάθμιση της αγοράς του Πειραιά. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.), θα ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια ευρώ και έχει ορίζοντα υλοποίησης 12 μήνες από την έναρξη των εργασιών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου και παρόντες ήταν επίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Ηλίας Σαλπέας, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του τομέα Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Γιώργος Βίτσας, ο Πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Αλέξανδρος Τζεφεράκος και ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας Χαράλαμπος Λιακόσταυρος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − four =