αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈτσι θα έχετε περισσότερα χρήματα στην τσέπη σας: Ένας οικονομικός σύμβουλος δίνει αυτές τις 3 συμβουλές στους 30άρηδες

Έτσι θα έχετε περισσότερα χρήματα στην τσέπη σας: Ένας οικονομικός σύμβουλος δίνει αυτές τις 3 συμβουλές στους 30άρηδες

Ζούμε σε μία απρόβλεπτη εποχή. Και μπορεί να βρίσκεστε στη μέση πολλών καταστάσεων, όπως οι μεταβολές στην καριέρα σας, η έναρξη μιας επιχείρησης, η αγορά ενός σπιτιού, η προοπτική να παντρευτείτε ή μια οικονομική δυσκολία που δεν είχατε προβλέψει.

Ο Eric Roberge, πιστοποιημένος οικονομικός σύμβουλος και ιδρυτής του Beyond Your Hammock, λέει: «Βοηθάω τους πελάτες μου με αυτές τις μεταβάσεις και άλλες ανησυχίες σε καθημερινή βάση και το πιο σημαντικό πράγμα που έχω μάθει είναι ότι η ζωή… είναι αρκετά περίπλοκη. Με κάποια προσεκτικά και βασικά βήματα, μπορείτε να αποκτήσετε τον έλεγχο των οικονομικών σας».

Παρακάτω μοιράζεται τις τρεις καλύτερες συμβουλές του για τα χρήματα, για αυτούς που βρίσκονται κοντά στα 30.

1. Ζήστε με λιγότερα από αυτά που κερδίζετε

Έχετε πιθανώς ακούσει τη συμβουλή να ζήσετε κάτω από τα όριά σας, δηλαδή κάτω από αυτά που μπορείτε. Όσο μεγαλύτερο μπορείτε να κάνετε το χάσμα μεταξύ του τι κερδίζετε και του τι ξοδεύετε, πράγμα που σημαίνει ότι η πραγματική σας δαπάνη είναι πολύ μικρότερη από το ποσό των χρημάτων που λαμβάνετε κάθε μήνα, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσετε στους οικονομικούς σας στόχους (εάν αποθηκεύετε και επενδύετε το πλεόνασμα αυτό).

2. Περάστε χρόνο παρακολουθώντας και αναθεωρώντας τα χρήματά σας

Είναι εύκολο να αγνοήσετε την πορεία των χρημάτων σας όσο δεν συμβαίνει τίποτα σοβαρό. Αν έχετε αρκετά για να αγοράσετε αυτό που θέλετε, γιατί να ανησυχείτε; Το πρόβλημα με αυτή την προσέγγιση είναι ότι βασίζεστε στην πιθανότητα να έχετε αρκετά χρήματα στην τράπεζα, όταν τα χρειαστείτε πραγματικά. Τα χρήματα, όμως, τείνουν να φύγουν όταν δεν τους δώσουμε προσοχή. Πρέπει να έχετε συνεχώς γνώση των χρημάτων σας και να ξοδεύετε χρόνο αναθεωρώντας τα και αξιολογώντας τα. Εάν δεν το κάνετε, δεν θα μάθετε ποτέ εάν κινείστε προς τη σωστή κατεύθυνση ή όχι. Να τα ελέγχετε, να εξετάζετε τους λογαριασμούς σας και να έχετε ένα πρόγραμμα διαχείρισής τους.

3. Μην ξοδεύετε περισσότερα, ξοδέψτε ποιοτικότερα

Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι όσα περισσότερα χρήματα κερδίζουν, τόσο περισσότερα μπορούν να ξοδέψουν. Είστε τεχνικά σωστοί, αλλά δεν σκέφτεστε ότι το να σπαταλήσετε περισσότερα δεν σημαίνει ότι θα σας φέρει περισσότερη ικανοποίηση και ευτυχία. Αν δείτε κάποιους να ξοδεύουν ένα μεγάλο ποσό για να κάνουν ένα τροπικό ταξίδι, δεν σημαίνει ότι αν κάνετε κι εσείς το ίδιο θα είστε ευτυχισμένοι. Ο καθένας έχει τις δικές του, μοναδικές αξίες. Μην τα ξοδέψετε σε πράγματα που νομίζετε ότι “πρέπει” να κάνετε, επειδή έχετε την ανάλογη ή κατάλληλη οικονομική δυνατότητα. Ξοδέψτε σε αυτά που πραγματικά θα σας γεμίσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 19 =