αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈτσι ακούγεται ο άνεμος στον πλανήτη Άρη, όπως τον έχει καταγράψει η NASA (Ηχητικό)

Έτσι ακούγεται ο άνεμος στον πλανήτη Άρη, όπως τον έχει καταγράψει η NASA (Ηχητικό)

Την περασμένη Πέμπτη όλα τα βλέμματα… στράφηκαν στον Άρη. Όπως γράφαμε και εδώ στο It’s Possible, η NASA έφερε σε πέρας την μεγάλη αποστολή: Κατάφερε να προσεδαφίσει το σκάφος Perseverance στον πλανήτη Άρη. Μάλιστα λίγο αργότερα το σκάφος ξεκίνησε να στέλνει τις πρώτες εικόνες από τον κόκκινο πλανήτη, χρησιμοποιώντας τις κάμερες με τις οποίες είναι εξοπλισμένο.

Το εξάτροχο ρόβερ μεγέθους SUV, γνωστό και με το παρατσούκλι «Πέρσι», είναι λίγο μεγαλύτερο και βαρύτερο από το ρόβερ “Curiosity” που μελετά μέχρι σήμερα τον Άρη. Διαθέτει πιο εξελιγμένα επιστημονικά όργανα, ικανά για πιο φιλόδοξα πειράματα, αποτελώντας το πιο εξελιγμένο εργαστήριο αστροβιολογίας που έχει ποτέ σταλεί σε άλλο ουράνιο σώμα. Με τα εργαλεία του, θα συλλέξει αρειανά δείγματα, που θα επιστραφούν στη Γη με μια μελλοντική αποστολή, κάτι που, εφόσον συμβεί, θα είναι μια παγκόσμια πρωτιά. Το σκάφος θα ψάξει και για στοιχεία εξωγήινης ζωής.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η NASA στέλνει σκάφη στον κόκκινο πλανήτη. Έχει ξανά γίνει στο παρελθόν, και μάλιστα έχουμε πάρει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τις συνθήκες που επικρατούν στον Άρη. Συγκεκριμένα, θα ακούσετε τον ήχο των ανέμων στον Άρη, έτσι όπως τον κατέγραψε το διαστημικό σκάφος InSight της NASA το οποίο προσεδαφίστηκε εκεί το 2018. Μάλιστα αυτή ήταν και η πρώτη φορά που ακούσαμε τους ανέμους από τον συγκεκριμένο πλανήτη.

Πατήστε το Play:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Perseverance έστειλε το πρώτο βίντεο 360 μοιρών από τον Άρη. Με ένα κλικ μπορείς να κουνήσεις την κάμερα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 5 =