αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈτοιμο να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Εξάλκο

Έτοιμο να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Εξάλκο

Έως τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να είναι λειτουργικό 100% και το 2ο εργοστάσιο της ΕΞΑΛΚΟ στη περιοχή Κουλουρίου, μετά τις ζημιές που υπέστη από τις πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας “Daniel”, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ ΑΕ.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση, “από τη πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η εταιρεία ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. για εκκένωση του εργοστασίου όλο το προσωπικό αποχώρησε, ενώ η ομάδα συντήρησης του εργοστασίου παρέμεινε για τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων τα οποία απέδωσαν τα μέγιστα καθώς το 2ο εργοστάσιο της ΕΞΑΛΚΟ στη περιοχή Κουλουρίου στο 8ο ΧΛΜ Π.Ε.Ο. Λάρισας – Θεσσαλονίκης, ναι μεν πλημμύρισε αλλά πολύ λιγότερο από άλλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μικρότερο όγκο νερού στο εσωτερικό του εργοστασίου και καμία ζημιά στις κτιριακές εγκαταστάσεις. Αμέσως η Δ/ση παραγωγής αλλάζοντας το πρόγραμμα παραγωγής δίνοντας μεγαλύτερο όγκο στο 1ο Εργοστάσιο στη περιοχή Νίκαιας στη Λάρισα στο 5ο ΧΛΜ Π.Ε.Ο Λάρισας – Αθήνας, μπόρεσε να εξυπηρετήσει μεγάλο όγκο παραγγελιών επιτυγχάνοντας την καλύτερη διαχείριση της εξυπηρέτησης των πελατών της.

Κανένας εργαζόμενος της εταιρίας δε μπήκε σε πρόγραμμα αναστολής μιας και κύριο μέλημα της εταιρίας, ήταν η αύξηση της παραγωγής στο εργοστάσιο της Νίκαιας, ενώ το περισσότερο προσωπικό ανέλαβε την αποκατάσταση των ζημιών μαζί με πολλά εξωτερικά συνεργεία που ανταποκρίθηκαν άμεσα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών σε μηχανολογικό εξοπλισμό.

Σήμερα η αποκατάσταση των ζημιών σε μηχανολογικό εξοπλισμό προχωράει με ταχύτατο ρυθμό και πιστεύουμε ότι έως τέλος Σεπτεμβρίου και το 2ο εργοστάσιο της ΕΞΑΛΚΟ στη περιοχή Κουλουρίου θα είναι λειτουργικό 100%. Επίσης με την έναρξη σε λειτουργία της εξτρά γραμμής παραγωγής στο Κουλούρι, θα καλυφθούνε όλοι οι πελάτες με τα υπόλοιπα παραγγελιών μέσα στο μήνα Οκτώβριο.

Μια αρχική εκτίμηση της αποκατάστασης της ζημιάς υπολογίζεται κάτω των 6 εκατομμυρίων ευρώ, όμως ως εταιρία διαβεβαιώνουμε το επενδυτικό κοινό ότι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια καλύπτουνε της εταιρία μας 100% τόσο σε αποκατάσταση ζημιών όσο και σε μελλοντική τυχόν απώλεια κερδών. Σε κάθε περίπτωση η όλη διαδικασία της αποζημίωσης, συμπεριλαμβανομένης και της εκταμίευσης των χρημάτων θα έχει ολοκληρωθεί εντός τους έτους και εκτιμούμε ότι δεν θα έχει σημαντική επίπτωση στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − twelve =