αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈτοιμη να «κλείσει» στρατηγικό deal στην κεντρική Ελλάδα είναι η Green Cola

Έτοιμη να «κλείσει» στρατηγικό deal στην κεντρική Ελλάδα είναι η Green Cola

Άνοιγμα στην αγορά της κεντρικής Ελλάδας σχεδιάζει η Green Cola καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με την γνωστή βιομηχανία αναψυκτικών “Κλιάφα”, στα Τρίκαλα, μία από τις μακροβιότερες επιχειρήσεις του είδους στην Ελλάδα.

Η συνεργασία θα περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων της Green Cola από την θεσσαλική επιχείρηση η οποία, αξίζει να σημειωθεί, παλαιότερα και για περισσότερα από 20 χρόνια υπήρξε εμφιαλωτής της Coca Cola.

Ανάλογη συνεργασία υπάρχει από πέρυσι με την Optimal Supply Chain, η οποία παράγει την Green Cola στις εγκαταστάσεις της στην Εθνική Οδό Αθηνών- Λαμίας στο ύψος της Κηφισιάς. Συνεργασία υπήρχε και με την ΕΑΣ Αργολίδας από το 2014, η οποία ωστόσο σταμάτησε μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στη μονάδα το καλοκαίρι του 2016.

Όσον αφορά στην πορεία των εργασιών της Green Cola, η εταιρεία κατάφερε και το 2017 να αυξήσεις τις πωλήσεις της έστω και οριακά (περίπου 1% με 1,5%), κόντρα στην κάμψη της κατανάλωσης (-1% με -1,5%) και τον ισχυρό ανταγωνισμό από την Coca Cola.

Όπως αναφέρουν κύκλοι της Green Cola, η πολυεθνική παρά το ισχυρό διαφημιστικό budget και τις έντονες προωθητικές ενέργειες δεν πέτυχε να κάνει τη διαφορά στην κατηγορία της στέβιας. Τα νέα προϊόντα, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, κινήθηκαν σε «ρηχά νερά» με το μερίδιο τους στην κατηγορία της στέβιας να κυμαίνεται μεταξύ 2,2% με 2,5%.

Αντίθετα, η Green Cola κέρδισε περισσότερο έδαφος ανεβάζοντας σε πάνω από 70% το μερίδιο της στην κατηγορία της στέβιας και περίπου 8% στο σύνολο της αγοράς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =