αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈτοιμη η φορολοταρία: Πως λειτουργεί όλο το σύστημα

Έτοιμη η φορολοταρία: Πως λειτουργεί όλο το σύστημα

Ένα λαχνό για κάθε ένα ευρώ ηλεκτρονικών πληρωμών δικαιούνται όλοι οι φορολογούμενοι, ανεξαρτήτως εάν χρησιμοποιούν τις πληρωμές με πλαστικό χρήμα για το χτίσιμο του αφορολόγητου.

Η κοινή απόφαση Πιτσιλή – Χουλιαράκη – Παπανάτσιου, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ανοίγει τον δρόμο για την πρώτη κλήρωση της φορολοταρίας στο τέλος Οκτωβρίου ή το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου, με κληρώσεις 1.000 ευρώ για χίλιους τυχερούς φορολογούμενους, ώστε κάθε μήνα το υπουργείο Οικονομικών να κληρώνει ένα εκατομμύριο μετρητά, τα οποία μάλιστα θα είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα.

Το πλήθος των λαχνών που δικαιούνται οι φορολογούμενοι προκύπτει με βάση συγκεκριμένη κλίμακα, η οποία ορίζει ότι:

• Για συνολικό άθροισμα αξίας συναλλαγών μέχρι εκατό (100) ευρώ τον μήνα, ένας (1) λαχνός για κάθε ένα (1) ευρώ.

• Για τα επόμενα τετρακόσια (400) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από εκατόν ένα (101) ευρώ μέχρι πεντακόσια (500) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε δύο (2) ευρώ.

• Για τα επόμενα πεντακόσια (500) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από πεντακόσια ένα (501) ευρώ μέχρι χίλια (1.000) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τρία (3) ευρώ.

• Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από χίλια ένα (1.001) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τέσσερα (4) ευρώ.

Όπου απαιτείται στρογγυλοποίηση, αυτή γίνεται στον πλησιέστερο μεγαλύτερο ακέραιο.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος που τον προηγούμενο μήνα πραγματοποίησε με κάρτα συναλλαγές 600 ευρώ θα λάβει συνολικά 334 λαχνούς.

Οι φορολογούμενοι ενημερώνονται πριν την κλήρωση για τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει (πλήθος και αριθμοσειρά) μέσω ειδικής εφαρμογής για πιστοποιημένους χρήστες στο περιβάλλον TAXISnet στον δικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. www.aade.gr. Σε περίπτωση λαχνών που κερδίζουν, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες ενημερώνονται μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό τους στο TAXISnet.

Όπως ανέφερε νωρίτερα η ανακοίνωση του υπουργείου:

Α) Η αρμόδια Υπηρεσία, μέχρι τις πρώτες είκοσι ημέρες κάθε μήνα, λαμβάνει τα στοιχεία των συναλλαγών που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι τον προηγούμενο μήνα. Στο τέλος του μήνα, πραγματοποιούνται κληρώσεις που διεξάγονται με ηλεκτρονικό τρόπο.

Γ) Οι κληρώσεις θα είναι μηνιαίες και σε κάθε κλήρωση αναδεικνύονται χίλιοι (1.000) τυχεροί νικητές, που κερδίζουν από €1.000,00. Στο πρόγραμμα δημόσιων κληρώσεων έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν Α.Φ.Μ. και έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.

Δ) Τα έπαθλα είναι αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα, δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου ενώ είναι και ακατάσχετα.

Ε) Τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται σε τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσει ο φορολογούμενος.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 2 =