αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈτοιμη η νέα λειτουργία του WhatsApp που σου επιτρέπει να «εντοπίζεις» live που είναι οι φίλοι σου

Έτοιμη η νέα λειτουργία του WhatsApp που σου επιτρέπει να «εντοπίζεις» live που είναι οι φίλοι σου

Η εφαρμογή αποκτά μια νέα λειτουργία κοινής χρήσης “live location” που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται την τοποθεσία τους σε πραγματικό χρόνο με τους φίλους με τους οποίους συζητούν.

Προηγουμένως, η εφαρμογή είχε μια λειτουργία κοινής χρήσης τοποθεσίας, αλλά επέτρεπε στους χρήστες να μοιράζονται μόνο ένα στατικό σημείο στο χάρτη. Τώρα, όταν οι χρήστες επιλέγουν το χαρακτηριστικό, οι φίλοι με τους οποίους συνομιλούν μπορούν να δουν την ακριβή τοποθεσία τους να ενημερώνεται στο χάρτη καθώς κινούνται.

Η δυνατότητα, από την οποία μπορείτε να συμμετέχετε σε οποιαδήποτε συζήτηση, επιτρέπει σε άλλους να βλέπουν την ακριβή τοποθεσία σας για δεκαπέντε λεπτά, μία ώρα ή οκτώ ώρες τη φορά, όπως διαβάζουμε στο Secnews.gr.

Αυτό μπορεί να ακούγεται ανατριχιαστικό, αλλά η WhatsApp λέει ότι είναι ένας “απλός και ασφαλής τρόπος για να επιτρέψουμε τους ανθρώπους να γνωρίζουν πού βρίσκεστε”. Είναι κρυπτογραφημένο από άκρο σε άκρο και οι χρήστες μπορούν να τερματίσουν την κοινή χρήση τοποθεσίας πριν τελειώσει η καθορισμένη χρονική περίοδος, αν θέλουν.

Όσον αφορά στην ιδιωτική ζωή, η ιδέα της μόνιμης κοινής χρήσης τοποθεσίας ενδέχεται να μην είναι προσφιλής και για άλλους λόγους. Η χρήση του GPS μπορεί συχνά να ασκήσει μεγάλη πίεση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, κάτι που θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα προβληματικό σε αγορές στις οποίες οι χρήστες χρησιμοποιούν συσκευές χαμηλότερου επιπέδου ή παλαιότερου τύπου. Αλλά ο διευθυντής προϊόντων της εταιρείας WhatsApp Zafir Khan λέει ότι δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην επίδραση του χαρακτηριστικού στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και πραγματοποίησαν αρκετές βελτιστοποιήσεις ώστε να μην είναι τεράστια η ποσότητα μπαταρίας που χρησιμοποιεί, ακόμη και αν οι χρήστες μοιράζονταν τοποθεσία για μεγάλες χρονικές περιόδους.

“Η ομάδα μηχανικών μας ξόδεψε αρκετό χρόνο ώστε να βελτιστοποιήσει τη χρήση της μπαταρίας”, δήλωσε ο Khan, προσθέτοντας ότι παράγοντες όπως η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και η κατάσταση φόρτισης παίζουν επίσης ρόλο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − seventeen =