αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Έσκασε» deal: Η Fourlis απέκτησε το Piraeus Retail Park

«Έσκασε» deal: Η Fourlis απέκτησε το Piraeus Retail Park

Στην απόκτηση του Piraeus Retail Park του εμπορικού κέντρου στη συμβολή της Πειραιώς και Κηφισού προχώρησε η Fourlis.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία για το εμπορικό κέντρο που αναπτύσσει η Τen Brinke, υπέγραφη στα τέλη της περασμένης χρονιάς και οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες.

To Piraeus Retail Park, ένα από τα μεγαλύτερα projects που κατασκευάζει σήμερα στη χώρα μας η Ten Brinke, αρχικά και προ υγειονομικής κρίσης είχε σχεδιαστεί να γίνει κλειστό κέντρο 32.000 τ.μ. Αντ’ αυτού, στο οικόπεδο των 14.893 τετραγωνικών μέτρων, αποφασίστηκε να αναπτυχθεί ανοιχτό retail park έκτασης 25.000 τ.μ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το β΄ τρίμηνο του 2022, με ορίζοντα αναφοράς το Πάσχα.

Το εμπορικό κέντρο αυτό αναμένεται να εισφερθεί στην Τrade Estates του Ομίλου, η οποία προχωρά τις διαδικασίες εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο.

Ήδη η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσει με αναδόχους και συμβούλους, ώστε να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες εισαγωγής μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ στο ίδιο πλαίσιο γίνονται και κάποιες συζητήσεις με στρατηγικούς συνεργάτες.

Η διοίκηση της Fourlis στοχεύει όταν θα γίνει η εισαγωγή να έχει περιουσιακά στοιχεία κοντά στα 270 εκατ. ευρώ, από τα 180 εκατ. ευρώ που έχει ανακοινώσει ήδη, μέσω εξαγορών που θα κάνει, μεταξύ αυτών και το εμπορικό κέντρο στην Πειραιώς.

Πρόσφατα η Fourlis ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην υπογραφή του συμφωνητικού αγοράς μετοχών της εταιρείας ΚΤΗΜΑΤΟΔΟΜΗ Α.Ε., ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας του εμπορικού πάρκου FLORIDA 1.

Το Εμπορικό Πάρκο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και εκτείνεται σε μια επιφάνεια 132.000 τ.μ., με εμπορικές επιφάνειες 31.407 τ.μ., μισθωμένες στο 100% σε δώδεκα από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής στην Ελλάδα (LeroyMerlin, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, JUMBO, Κωτσόβολος, Μουστάκας, Jysk και άλλοι). 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης του Ομίλου o στόχος είναι, σε βάθος διετίας, η Τrade Estates να έχει διπλασιάσει την αξία αποτίμησης των ακινήτων της.

Υπενθυμίζεται ότι η Trade Estates έχει συμφωνήσει την απόκτηση έκτασης εντός του οικοπέδου στο Ελληνικό για τη δημιουργία ενός εμπορικού πόλου 30.000 τετραγωνικών μέτρων.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − 2 =