αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈσκασε η «φούσκα»; Τα ψηφιακά νομίσματα έχουν κατρακυλήσει μέσα σε λίγες ημέρες

Έσκασε η «φούσκα»; Τα ψηφιακά νομίσματα έχουν κατρακυλήσει μέσα σε λίγες ημέρες

Υπό κατάρρευση βρίσκονται οι τιμές των βασικών κρυπτονομισμάτων καθώς έκαναν «βουτιά» σήμερα, χάνοντας σχεδόν 13 δισ. δολάρια από την αξία τους μέσα σε λίγες ώρες.

Σύμφωνα με στοιχεία του Coinmarketcap.com, στις συναλλαγές στο Χονγκ Κονγκ νωρίτερα το bitcoin κατέγραφε απώλειες σχεδόν 5% στα 6.303 δολάρια, ενώ τα XRP και ethereum σημείωναν πτώση άνω του 10%. Tron, Nem και VeChain σημείωναν πτώση άνω του 10%, ενώ την ίδια άσχημη εξέλιξη είχε και η τιμή του Bitcoin Cash.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση των ψηφιακών νομισμάτων υποχώρησε μέσα σε 24 ώρες κατά 6,8%, φτάνοντας τα 204 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται πως το bitcoin κινείται τουλάχιστον 68% χαμηλότερα από το ιστορικό ρεκόρ των 19.783,21 δολαρίων που είχε καταγράψει στις 17 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους.

Η πτώση αυτή ήλθε εν μέσω νέων προειδοποιήσεων από χρηματοοικονομικές αρχές αναφορικά με την ταχεία ανάπτυξη των ψηφιακών νομισμάτων και την πιθανή απειλή τους για την οικονομία.

Σε πρόσφατη έκθεσή του, το ΔΝΤ ανέφερε πως «η συνεχιζόμενη ταχεία ανάπτυξη των κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε να δημιουργήσει νέα ευάλωτα σημεία στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα».

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × five =