αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈσκασε η «βόμβα»: Το Twitter αποδέχτηκε την πρόταση εξαγοράς από τον Elon Musk

Έσκασε η «βόμβα»: Το Twitter αποδέχτηκε την πρόταση εξαγοράς από τον Elon Musk

Οι πληροφορίες είχαν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες. Αλλά πλέον είναι επίσημο: Ο Elon Musk είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter. Όπως μεταδίδει το CNBC, το ΔΣ του τεχνολογικού κολοσσού έκανε αποδεκτή την πρόταση του μεγιστάνα.

Το deal, όπως αναμενόταν, έκλεισε στα 44 δισ. δολάρια. Δηλαδή, 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Το Twitter θα γίνει ιδιωτική εταιρεία μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία. Όταν αυτό συμβεί και τυπικά, ο Musk θα αναλάβει την κυριότητα του Twitter και έτσι η εταιρία θα ελέγχεται από τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει μέσα στο 2022, εν αναμονή της έγκρισης από τους μετόχους και άλλες ρυθμιστικές εγκρίσεις, ανέφερε το Twitter στην ανακοίνωση του.

Ανακοινώνοντας την εξαγορά, ο Musk είπε ότι θέλει «να κάνει το Twitter καλύτερο από ποτέ, βελτιώνοντας το προϊόν με νέες δυνατότητες, κάνοντας open source τους αλγόριθμους για να αυξηθεί η εμπιστοσύνη, νικώντας τα spam bots και επαληθεύοντας την ταυτότητα όλων των ανθρώπων».

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας» συμπλήρωσε. H ελευθερία του λόγου είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες του Musk τώρα που παίρνει στα χέρια του την πλατφόρμα, κάτι που φάνηκε και στο tweet που έκανε ο ίδιος, λίγο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις.

Κάπως έτσι ο Musk αυξάνει τις εταιρίες-γίγαντες που έχει στην κατοχή του. Tesla, SpaceX, SolarCity, Starlink, Boring Company και τώρα το Twitter, είναι όλες εταιρίες με τον ίδιο ιδιοκτήτη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + two =