αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρχονται 2.500 δωρεάν WiFi hotspots σε όλη την Ελλάδα

Έρχονται 2.500 δωρεάν WiFi hotspots σε όλη την Ελλάδα

Ένα νέο πρόγραμμα που θα προσφέρει χιλιάδες δωρεάν WiFi hotspots για πρόσβαση στο ίντερνετ στην Ελλάδα ξεκίνησε, με την ονομασία WiFi4GR. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ξεκίνησε τη Δευτέρα τις διαδικασίες για τον διεθνή διαγωνισμό “WiFi4GR – Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο”.

O εν λόγω διαγωνισμός αφορά την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, την εγκατάσταση, τη σύνδεση και την ενεργοποίηση των σημείων WiFi hotspot στο διαδίκτυο, καθώς και τη συντήρηση και επίβλεψη της λειτουργίας τους. Το σχέδιο είναι η εγκατάσταση hotspots που θα παρέχουν δωρεάν και χωρίς όρους πρόσβαση στο διαδίκτυο, σε περίπου 2.500 περιοχές σε όλη την Ελλάδα, με όσο το δυνατόν ευρύτερη γεωγραφική κάλυψη.

Η μεγαλύτερη έμφαση δίνεται σε σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, σε χώρους εκδηλώσεων, σε χώρους συνάθροισης κοινού όπως πλατείες και πάρκα, αλλά και σε χώρους αναμονής ή μετακίνησης. Η δημόσια διαβούλευση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 30 Οκτωβρίου. Ο προϋπολογισμός για όλο το έργο ανέρχεται στα 14,47 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 4 =