αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχονται 108.500 νέες θέσεις εργασίας μέσα από 12 προγράμματα του ΟΑΕΔ (Λίστα)

Έρχονται 108.500 νέες θέσεις εργασίας μέσα από 12 προγράμματα του ΟΑΕΔ (Λίστα)

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, στη διάρκεια της εξαγγελίας των κυβερνητικών μέτρων στήριξης της οικονομίας και της εργασίας εξήγγειλε πώς από τον μήνα Μάιο θα υλοποιηθούν προγράμματα από τον ΟΑΕΔ που αφορούν τη στήριξη περισσότερων από 100.000 ανέργων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από την κρίση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τα προγράμματα που προανήγγειλε ο υπουργός αφορούν 108.500 νέες θέσεις εργασίας, μέσω 6+6 (12) προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Η υλοποίηση τους θα ξεκινήσει από τον Μάϊο, με την σταδιακή δημοσιοποίηση των σχετικών προκηρύξεων.

Συγκεκριμένα τα προγράμματα είναι: 

  1. Προώθηση στην απασχόληση 52.000 νέων ανέργων μέχρι 29 ετών με στοχευμένα προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης δεξιοτήτων σε αναπτυξιακούς κλάδους της οικονομίας όπως, ψηφιακή οικονομία, κυκλική οικονομία, αγροδιατροφή, γαλάζια οικονομία,  τουρισμό, μεταφορές και υποδομές, δημιουργική βιομηχανία, πολιτισμό και  ασφαλώς μέσω στήριξης της καινοτόμας επιχειρηματικότητας  και της μαθητείας.
  2. Στήριξη της νεανικής γυναικείας επιχειρηματικότητας για 5.000 νέες άνεργες γυναίκες μέχρι 29 ετών.
  3. Προώθηση στην απασχόληση 3.000 νέων άνεργων ΑμεΑ μέσω προγράμματος  εξειδικευμένης συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης
  4. Στήριξη 2.500 νέων ανέργων αποφυλακισμένων παραβατών μέχρι 29 ετών με πρόγραμμα επανένταξης στην αγορά εργασίας.
  5. Προγράμματα ένταξης στην αγορά εργασίας για 22.000 ανέργους και μακροχρόνια ανέργους, διαφόρων ηλικιών και εκπαιδευτικών βαθμίδων για την μείωση της ανεργίας σε αναδεικνυόμενους τοπικά θύλακες ανεργίας.
  6. Πρόγραμμα προώθησης στην ιδιωτική αγορά εργασίας 5.000 πτυχιούχων άνεργων νέων μέχρι 29 ετών.

Επίσης θα υπάρξουν και έξι νέες ενεργητικές πολιτικές του ΟΑΕΔ. Ειδικότερα:

  1. Πρόγραμμα Απασχόλησης 7.000 ανέργων άνω των 30ετών στις Λιγότερες Αναπτυγμένες Περιοχές (ΛΑΠ), με έμφαση στις γυναίκες και τους μακροχρόνια ανέργους.
  2. Πρόγραμμα Απασχόλησης 5.000 ανέργων άνω των 30ετών στις Περιφέρειες σε μετάβαση με έμφαση τις ηλικίες 30-49 σε στοχευμένες ειδικότητες .
  3. Πρόγραμμα Απασχόλησης 3.500 ανέργων άνω των 30ετών στις Περισσότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες με έμφαση σε τομείς αιχμής και υψηλής ζήτησης .
  4. Πιλοτικό Πρόγραμμα εργασιακής ένταξης στην αγορά εργασίας 3.500 προσφύγων.
  5. Πιλοτικό Πρόγραμμα συνεργασίας με Δήμους για την ευχερέστερη προώθηση της σύζευξης σε τοπικό επίπεδο ανέργων και επιχειρήσεων.
  6. Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της νεανικής ανεργίας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι εντός του Απριλίου θα ξεκινήσουν και οι αιτήσεις για το νέο μεγάλο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη με οκτάμηνες συμβάσεις 36.500 ανέργων σε  σε δήμους, περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων του δημοσίου. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × four =